✨️ Obserwuj #mirkoanonim Poznałem na pewnym portalu fajną, sympatyczną dziewczynę. Jesteśmy po pierwszym spotkaniu, które oceniam pozytywnie. Szybko nam przeleciało kilka godzin, dużo rozmów, trochę śmiechu. Było fajnie, dziewczyna ułożona, z podobnymi poglądami i podejściem do życia. Otworzyła się i ma trochę niefajną przeszłość. 5 związków na koncie, nieobecny ojciec z którym nie ma kontaktu, a jeden eks się znęcał nad nią i ma nawracając depresję. Do tego ma długi, które spłaca.
Podoba mi się, ale moja rozsądniejsza i logiczna część widzi tu czerwone flagi. Nie wiem co mam zrobić. Z jednej strony czuje, że jest dobrym człowiekiem, który miał pecha w życiu, a z drugiej boję się władować w jakieś szambo.
@mirko_anonim: pospotykaj sie z nia na razie niezobowiazujaco i obserwuj czy beda sie pojawialy jakies kolejne red flagi. bo na pewno jeszcze wiele moze wyjsc
@mirko_anonim: Zawsze warto pomóc człowiekowi. Jesli czujesz się na siłach że nie dasz się wciągnąć w bagno to startuj do niej, pomóż jej wyjść z kłopotów. A zapewne odwdzięczy ci się tym samym.
@xentropia dlaczego? imo lepiej wszystkie ważne kwestie omówić jak najwcześniej, żeby nie tracić czasu, wolałbym z góry wiedzieć, czy potencjalna partnerka chce w przyszłości dzieci, ślub, ile miała związków itd.
@mirko_anonim: w tym momencie akapitu Twojej powieści, powinieneś z szturmana atakującego pozycję, zamienić się w zwiadowcę, który przyczai się w krzakach i będzie obserwować. Dla mnie to już jest potężny powód, by nie szarżować z deklaracjami oraz akcjami, zachowując zimną głowę. Kobieta która wychowywała się bez ojca może mieć problemy. Nie jest to jej wina, tylko właśnie owego ojca. Generalnie, w życiu tak
@mirko_anonim: pospotykaj sie z nia na razie niezobowiazujaco i obserwuj czy beda sie pojawialy jakies kolejne red flagi. bo na pewno jeszcze wiele moze wyjsc
Nie sądzę że dawanie nadzieji lasce z traumami to dobre rozwiązanie , może z tego wyjść nieźle szambo jak się poczuje zraniona
✨️ Autor wpisu (OP): @Wiskoler_double jeśli chodzi o temat długów, to nie mam zamiaru jej spłacać. Ona nawet tego nie chce. @xentropia wyszło już w czasie pisania. Lubię klarowne sytuację. Dlaczego widzisz w tym red flag?
✨️ Autor wpisu (OP): @TheForbiddenLast dziękuję kolego za opinie, ale zdaje sobie sprawę jak ważny jest ojciec dla córki. Podejrzewam, że stąd jej późniejsze problemy w związkach i wybieranie złych typów. Ona sama mi przyznała, że nie wie jak to jest normalnie w związku. Jej rodzice są zresztą po rozwodzie.
Ja z innego świata. Kochający rodzice, zajebisty ojciec i matka, szczęśliwe
@mirko_anonim: bierz się i nie czytaj miernot. Nikt cię za łeb przed ołtarz nie ciągnie. Po wpisie widać, że Ci się podobało więc co masz do stracenia? W najgorszym przypadku zdobędziesz trochę obeznania na przyszłość a w najlepszym sam wiesz. A pytać ludzi którzy jej nie znają a czasami sami mają identyczne problemy to jednak głupota.
@krol_elfow rozmowa o oczekiwaniach od związku (dzieci, ślub itd.) to coś zupełnie innego niż opowiadanie obcej osobie (bo taką jest ktoś z kim wymieniło się trochę wiadomości i spotyka właśnie pierwszy raz) o traumach, problemach zdrowotnych i sytuacji finansowej.
@mirko_anonim osoba, która łatwo dzieli się prywatnymi szczegółami dzieli się (i będzie się dzielić) nimi nie tylko z Tobą. Często dlatego, że wcale nie są dla niej (przepracowaną) przeszłością, a czymś
wymagający-sprzymierzeniec-78: Jedno spotkanie nic nie znaczy. Można po nim wyciągać całkowicie złe wnioski. Pospotykaj się z nią jakiś czas i obserwuj. Jeżeli jesteś odważny to możesz jej powiedzieć (ale nie za wcześnie) jakie są twoje obawy jednocześnie wskazując co ci się w niej podoba.
Generalnie red flagi mogą ale nie muszą skutkować czymś złym w przyszłości. Niestety nigdy nie wiadomo w którą stronę może to pójść. Życie.
Poznałem na pewnym portalu fajną, sympatyczną dziewczynę. Jesteśmy po pierwszym spotkaniu, które oceniam pozytywnie. Szybko nam przeleciało kilka godzin, dużo rozmów, trochę śmiechu. Było fajnie, dziewczyna ułożona, z podobnymi poglądami i podejściem do życia. Otworzyła się i ma trochę niefajną przeszłość. 5 związków na koncie, nieobecny ojciec z którym nie ma kontaktu, a jeden eks się znęcał nad nią i ma nawracając depresję. Do tego ma długi, które spłaca.
Podoba mi się, ale moja rozsądniejsza i logiczna część widzi tu czerwone flagi. Nie wiem co mam zrobić. Z jednej strony czuje, że jest dobrym człowiekiem, który miał pecha w życiu, a z drugiej boję się władować w jakieś szambo.
Co myślicie? Iść w to?
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: w tym momencie akapitu Twojej powieści, powinieneś z szturmana atakującego pozycję, zamienić się w zwiadowcę, który przyczai się w krzakach i będzie obserwować. Dla mnie to już jest potężny powód, by nie szarżować z deklaracjami oraz akcjami, zachowując zimną głowę.
Kobieta która wychowywała się bez ojca może mieć problemy. Nie jest to jej wina, tylko właśnie owego ojca. Generalnie, w życiu tak
Nie sądzę że dawanie nadzieji lasce z traumami to dobre rozwiązanie , może z tego wyjść nieźle szambo jak się poczuje zraniona
@mirko_anonim: skąd ma te długi? :p
@xentropia wyszło już w czasie pisania. Lubię klarowne sytuację. Dlaczego widzisz w tym red flag?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Ja z innego świata. Kochający rodzice, zajebisty ojciec i matka, szczęśliwe
@mirko_anonim osoba, która łatwo dzieli się prywatnymi szczegółami dzieli się (i będzie się dzielić) nimi nie tylko z Tobą. Często dlatego, że wcale nie są dla niej (przepracowaną) przeszłością, a czymś
Generalnie red flagi mogą ale nie muszą skutkować czymś złym w przyszłości. Niestety nigdy nie wiadomo w którą stronę może to pójść. Życie.
Przykładowo gdybym ja opowiedział moją
Szerokiej drogi.