Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Poznałem na pewnym portalu fajną, sympatyczną dziewczynę. Jesteśmy po pierwszym spotkaniu, które oceniam pozytywnie. Szybko nam przeleciało kilka godzin, dużo rozmów, trochę śmiechu. Było fajnie, dziewczyna ułożona, z podobnymi poglądami i podejściem do życia. Otworzyła się i ma trochę niefajną przeszłość. 5 związków na koncie, nieobecny ojciec z którym nie ma kontaktu, a jeden eks się znęcał nad nią i ma nawracając depresję. Do tego ma długi, które spłaca.

Podoba mi się, ale moja rozsądniejsza i logiczna część widzi tu czerwone flagi. Nie wiem co mam zrobić. Z jednej strony czuje, że jest dobrym człowiekiem, który miał pecha w życiu, a z drugiej boję się władować w jakieś szambo.

Co myślicie? Iść w to?

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xentropia dlaczego? imo lepiej wszystkie ważne kwestie omówić jak najwcześniej, żeby nie tracić czasu, wolałbym z góry wiedzieć, czy potencjalna partnerka chce w przyszłości dzieci, ślub, ile miała związków itd.
  • Odpowiedz
nieobecny ojciec z którym nie ma kontaktu

@mirko_anonim: w tym momencie akapitu Twojej powieści, powinieneś z szturmana atakującego pozycję, zamienić się w zwiadowcę, który przyczai się w krzakach i będzie obserwować. Dla mnie to już jest potężny powód, by nie szarżować z deklaracjami oraz akcjami, zachowując zimną głowę.
Kobieta która wychowywała się bez ojca może mieć problemy. Nie jest to jej wina, tylko właśnie owego ojca. Generalnie, w życiu tak
  • Odpowiedz
@muszyna_skarbzycia

@mirko_anonim: pospotykaj sie z nia na razie niezobowiazujaco i obserwuj czy beda sie pojawialy jakies kolejne red flagi. bo na pewno jeszcze wiele moze wyjsc

Nie sądzę że dawanie nadzieji lasce z traumami to dobre rozwiązanie , może z tego wyjść nieźle szambo jak się poczuje zraniona
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @TheForbiddenLast dziękuję kolego za opinie, ale zdaje sobie sprawę jak ważny jest ojciec dla córki. Podejrzewam, że stąd jej późniejsze problemy w związkach i wybieranie złych typów. Ona sama mi przyznała, że nie wie jak to jest normalnie w związku. Jej rodzice są zresztą po rozwodzie.

Ja z innego świata. Kochający rodzice, zajebisty ojciec i matka, szczęśliwe
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bierz się i nie czytaj miernot. Nikt cię za łeb przed ołtarz nie ciągnie. Po wpisie widać, że Ci się podobało więc co masz do stracenia? W najgorszym przypadku zdobędziesz trochę obeznania na przyszłość a w najlepszym sam wiesz. A pytać ludzi którzy jej nie znają a czasami sami mają identyczne problemy to jednak głupota.
  • Odpowiedz
@krol_elfow rozmowa o oczekiwaniach od związku (dzieci, ślub itd.) to coś zupełnie innego niż opowiadanie obcej osobie (bo taką jest ktoś z kim wymieniło się trochę wiadomości i spotyka właśnie pierwszy raz) o traumach, problemach zdrowotnych i sytuacji finansowej.

@mirko_anonim osoba, która łatwo dzieli się prywatnymi szczegółami dzieli się (i będzie się dzielić) nimi nie tylko z Tobą. Często dlatego, że wcale nie są dla niej (przepracowaną) przeszłością, a czymś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wymagający-sprzymierzeniec-78: Jedno spotkanie nic nie znaczy. Można po nim wyciągać całkowicie złe wnioski. Pospotykaj się z nią jakiś czas i obserwuj. Jeżeli jesteś odważny to możesz jej powiedzieć (ale nie za wcześnie) jakie są twoje obawy jednocześnie wskazując co ci się w niej podoba.

Generalnie red flagi mogą ale nie muszą skutkować czymś złym w przyszłości. Niestety nigdy nie wiadomo w którą stronę może to pójść. Życie.

Przykładowo gdybym ja opowiedział moją
  • Odpowiedz