Wszedłem sobie wczoraj do notino i zszkowala mnie zmiana jaka tam zauważyłem mianowicie ogromna popularność arabów Jeszcze x lat temu nie do pomyślenia było żeby ten typ perfum miał swój specjalny stand na środku sklepu, ze wszystkimi lattafami afnanami czy asadami. Teraz widzę że nie dość że tak jest to praktycznie 100% ludzi która weszła po mnie skierowała swoje kroki wlasnie tam żeby wąchać ten orientalny przysmak, mało tego niektórzy pytali wprost "pokaże pani jakieś araba który pachnie tak i tak albo jak xxx (wstaw nazwę jakiegoś mainstreamu) Z czego to wynika? Niska cena? Moda? Czy po prostu ludzie w------i się ciągłym kastrowaniem i nietrwaloscia mainstreamowych zapachów i szukają czegoś z dobrym ratio cena:jakość (moja teoria) ?
Ps. Sam wyszedłem z khamrahem którego gorąco polecam
1. Mainstream nic ciekawego nie wypuszcza 2. Kastrowanie parametrów przez duże Marki 3. Perfumy są coraz bardziej popularne ogółem i reklama docierają do większego grona ludzi 4. Araby przez ostatnie lata niesamowicie się podciągnęły, już nie nawalają oudu okropnego czy podobnych rzeczy a pachną
@Guezeman 3 lata temu jak zaczynałem przygodę z perfumami mieli initio i pdmy. Po kilku miesiącach na ich miejsce weszły araby. Od kilku miesięcy ( przynajmniej we Wro ) pojawiło się kilka Xerjoffów i nawet Aventusa mieli, ale testery oczywiście pocgowane
@Guezeman: trzeba pamiętać, że perdumy to towar luksusowy, a stacjonarnie w notino ceny mainstreamu czy niszy zazwyczaj są x2/x3 wyższe od tych online z ph ( ͡°͜ʖ͡°). ludzie więc szukają często alternatyw w postaci arabów, które nawet stacjonarnie w sklepach, są stosunkowo tanie
@zGdyniMlodyG to akurat bullshit, ceny w notino stacjonarnie są takie same jak online, nawet kod zniżkowy z neta 20% mi normalnie wbili na miejscu przy zeskanowaniu appki. Na PH notino przy większości zapachów wychodzi gdzieś 10-20 zł drożej niż najtańszy sklep w rankingu
@Guezeman: no nie wiem, jakis czas nie bylem, ale prada lrb stala jednego dnia za 4,5 stowki, w necie za tyle samo, by po paru dniach juz kosztowac 800 zl stacjonarnie, a cena online byla taka jak wczesniej
@KjatanSveisson: to co wymieniłeś + Polacy są biedni i w-------e 500zł na perfumy jest poza zasięgiem wielu osób. Zarobki są jakie są u nas i 500 czy więcej zł to przeżyć/nie przeżyć do pierwszego
Wszedłem sobie wczoraj do notino i zszkowala mnie zmiana jaka tam zauważyłem mianowicie ogromna popularność arabów
Jeszcze x lat temu nie do pomyślenia było żeby ten typ perfum miał swój specjalny stand na środku sklepu, ze wszystkimi lattafami afnanami czy asadami. Teraz widzę że nie dość że tak jest to praktycznie 100% ludzi która weszła po mnie skierowała swoje kroki wlasnie tam żeby wąchać ten orientalny przysmak, mało tego niektórzy pytali wprost "pokaże pani jakieś araba który pachnie tak i tak albo jak xxx (wstaw nazwę jakiegoś mainstreamu)
Z czego to wynika? Niska cena? Moda? Czy po prostu ludzie w------i się ciągłym kastrowaniem i nietrwaloscia mainstreamowych zapachów i szukają czegoś z dobrym ratio cena:jakość (moja teoria) ?
Ps. Sam wyszedłem z khamrahem którego gorąco polecam
1. Mainstream nic ciekawego nie wypuszcza
2. Kastrowanie parametrów przez duże Marki
3. Perfumy są coraz bardziej popularne ogółem i reklama docierają do większego grona ludzi
4. Araby przez ostatnie lata niesamowicie się podciągnęły, już nie nawalają oudu okropnego czy podobnych rzeczy a pachną