Wpis z mikrobloga

@alias090: wszystko jedno. Idź na pwr na kierunek gdzie zajęcia AI prowadzi Jacek Cichosz. A najlepiej to w ogóle zrezygnuj bo pociąg już odjechał. Życie wygrali ci co poszli na specke AI jak ją otwarli na pwr tzn w 2017r
  • Odpowiedz
  • 0
@JamesJoyce: szczerze to nie mam niczego konkretnego na myśli - na pewno chcę przysposobić wiedzę "ogólną" z AI, data science itd - tak samo jak na inżynierce z infy zbiera się wiedzę z np javy, pythona czy matematyki. Pewnie w trakcie nauki wyjdzie w co chcę iść/albo że nie chcę w to isc
  • Odpowiedz
@alias090 obojętne, czy to pójdziesz w kierunku data science / ML engineer czy stricte matematyczne. Dla fundamentow i teorii ok. Natomiast rynek dziś mocno weryfikuje doświadczenie. Jeśli poważnie myślisz o karierze w IT, to sugeruje nauczyć się znajdywania prawdziwych klientów i klepać im albo software albo modele ML/DL. CV juniora z prawdziwymi projektami prawdziwych klientow to taka rzadkość, że daje natychmiastową przewagę nad setkami innych.

Zawsze mozesz im dostarczać rozwiązania za
  • Odpowiedz
@alias090: Musisz się pośpieszyć bo zaraz będzie zmiana mody i będziesz musiał udawać, że zawsze chciałeś robić to co będzie akurat modne, sam piszesz że nie masz pojęcia o data, AI ale chcesz iść na studia II stopnia, czyli nie wiesz czy ci się to podoba ale w internecine pisali że to przyszłość, a jak napiszą że przyszłością jest jedzenie kupy?
  • Odpowiedz