Wpis z mikrobloga

#lodz #historia
Jaki jest stosunek Łodzian do osiedla Berlinek? Osiedle jak osiedle, czy przez 'ducha historii' raczej niechętnie wybierane?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ewataewa: właśnie się dowiedziałem, że takie istnieje, zaraz Ci powiem mój stosunek do niego

[edit] nawet tam bywałem

Bałuty więc wiadomo, że na plus
a tak na prawdę to zależy, trochę daleko wszędzie, do Zgierza blisko jak ktoś lubi się bawić
  • Odpowiedz
  • 0
@huudyy: Sama się dowiedziałam z 10 lat temu :D, ale sa to w Łodzi od czasu do czasu; w tamtych rejonach bywam na giełdzie na Starcie i zawsze jak przejeżdżałam, to mnie zastawiało to budownictwo; Brat skojarzył, że wygląda jak jakieś miasteczko wojskowe i w sumie był blisko.
  • Odpowiedz
  • 0
Najczesciej nazywane po prostu Radogoszczem.

@TruLoser: a widzisz, myślałam, że te 3-4 ulice z tymi oficerskimi domkami to jednak są tak znane/nazywane wśród tubylców :)
  • Odpowiedz
@ewataewa: aż musiałem sobie wygooglać gdzie to jest 😂 myślę, że spokojna okolica, bo na Radogoszczu jakoś nigdy nie było większej patoli. Podobne budynki są jeszcze w okolicach ul. Jana oraz na starej części Stoków. Generalnie co kto lubi chyba...
  • Odpowiedz
@ewataewa: Stare bloki na zadupiu, pod dobrym kontem wyglądają jak wioska na mazurach, lokalsi też raczej niepełne uzębienie obok jest szpital i dewelopera nad sokołówką, koniec świata ogółem, jak lubisz hood safari to na łęczyckiej też są bloki stawiane przez niemców, do pilnowania getta, ale niestety są ocieplone i nie ma efektu. 99% Łodzian nie ogarnia, Łodzi. Mi z hood safari zostało, pojechać na grembach wypić z worka oranżade i
  • Odpowiedz