Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ta sylimaryna to jako dodatek tylko, tak samo fosfolipidy, ale musisz jeszcze jakiś lek dostać od lekarza
no i dieta, wiadomo

masz nadwagę? jakieś objawy zdrowotne miałeś?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
entuzjastyczny-innowator-87: Jeżeli chodzi o sylimarynę, to nie kupuj drożyzny, Kup na Allegro - Sylimarin Gold 70 , 30 tabl. (zrób sobie zapas na parę miesięcy) Dziennie możesz po dwie tabletki rano w południe i wieczorem po posiłkach. Rano, na czczo możesz sobie też pić wodę z cytryną. Unikaj tłustego i pasuje zrobić sobie odbój od alko na minimum pół roku (najlepiej z rok). Nie pij żadnych mielonek czy posypek z ostropestu,
  • Odpowiedz
@MelBrooks: Ale Roswera to statyna ¯\(ツ)/¯ co to ma wspólnego z leczeniem wątroby? Nawet odwrotnie - przy złych wynikach wątrobowych to się statyn unika, bo one ją dodatkowo obciążają. Trzeba też badać regularnie czy cos się nie narodziło. A przy mocno przekroczonym alt to wgl nie można tego stosować.
Also są lepsze i bezpieczniejsze statyny niż rozuwastatyna, np. pitawastatyna.
Wgl lipodogram robiłeś czy tak o sobie łykałeś te statyny? xD

I nie wiem
  • Odpowiedz
@Vadzior: chłopku, takie studenckie wysrywy zachowaj dla siebie. akurat ja chodzilem do Pani doktor hepatolog. Ale to akurat po znajomosci a nie przez potrzebe. Wiec bardziej ufam jej niz tobie
  • Odpowiedz
@MelBrooks Nie wiem gdzie chodziłeś ale statyny i leczenie wątroby to trochę się wymijają. Może po prostu nazwy leków pomyliłeś. A jak masz wątpliwości to w każdej ulotce statyn jest informacja o wątrobie i że jak alt jest wysoko to absolutnie nie można brać
  • Odpowiedz