Wpis z mikrobloga

Pytanie do ekspertow.

Jade sobie za tydzien do Azji. Maleza, Tajlandia i Kambodza. No i bede musial odbierac raz po raz telefony z polskich numerow.

Jest to jakos do zrobienia,zeby nie wydac fortuny?

Obcy ludzie, bo znajomi i pracownicy beda wiedziec, zeby dzwonic na whatsapppie.
Chcialem dodac wiadomosc na poczcie glosowej, ale jak bede mial poczte to mi normalnie nalicza ()

Kiedys w USA mialem jakies przekierowanie na skype i jakis abonament, ale srednio to dzialalo. Zmienilo sie cos w temacie?

Siec to play z tego co widze moge kupic se 5Gb kupic jakiegoss pakietu

Telefon to #samsung s24 fe . Ma estim , dualsim

#android #podroze #technologia #podrozujzwykopem #internet #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bigger2 może przy każdej próbie połączenia wysylaj sms z prośbą o kontakt na watsapp i informacją o pobycie za granicą (dzwoniacy chyba też placi za takie połączenie w razie odebranej rozmowy)
  • Odpowiedz
@bigger2 nie wiem jakby się to u ciebie sprawdziło w praktyce, ale mam taki pomysł: jak ktoś dzwoni to nie odbierasz, włączasz vowifi i oddzwaniasz jak masz dostęp do wifi. Możesz sobie nawet zorganizować dodatkowy telefon z lokalną kartą z pakietem internetu i robić z niego hotspot kiedy potrzebujesz.
  • Odpowiedz
@bigger2: zostaw nr w Polsce w jakimś telefonie. Tam ustaw, żeby odpowiadał SMSem z tym jak się z Toba skontaktować. Albo po prostu daj pracownikomi ten nr, niech odbiera i mówi jak się skontaktować. Dużo ważniejsi ludzie od Ciebie mieli sekretarki jakoś funkcjonowali ;)
  • Odpowiedz
@bigger2:
Da sie, ale nie wiem czy mowic, bo na biednego nie trafilo:

Jade sobie za tydzien do Azji. Maleza, Tajlandia i Kambodza.

Wi fi calling :) Ty dzwonisz do polski wg stawki polskiej. Niestety znajomi do ciebie placa normalnie
  • Odpowiedz
@bigger2

@johny-kowalski: mam dualsima i kupie, ale z tego co mowila Pani na infolinii nawet na vowifi naliczaja gamonie.

Dualsim nic ci nie da, bo nie zrobisz Hotspota na tym samym telefonie z jednej karty, żeby druga korzystała z wifi i vowifi.

Co naliczają podczas korzystania z vowifi? Pierwszy raz słyszę
  • Odpowiedz