@Sefton: oni są upośledzeni. On porównuje piłkarza że zebrak i on żebrak. Bo on siedzi i poświęca swój czas i zabawia. To znaczy to też pracuje i chce kasę. Ja pier.
@Dzikamery: wiem wiem, włączyłem live. Ale pytanie wciąż aktualne. Czy jest rejon w Polsce, gdzie się nie wymawia "ie"? czy to może jednak fakt, że to rodzeństwo?
@Sefton oni są z radzieckich baz wojskowych w okolicach Brzeźnicy woj. Wielkopolskie powiat zlotowski gmina Jastrowie. Tajemniczy trójkąt Wałcz - jastrowie - nadarzyce. Spekuluje się, że na tych terenach sowieci trzymali tajną b--ń w postaci bomb nuklearnych. Bardziej zorientowani wiedzą, że w okolicznych silosach przeprowadzano eksperymenty na ludziach. Tajną bronią nie były pociski nuklearne, ale armia klonów, która miała zostać rozsiana po całej europie zachodniej. Obiekty o kryptonimach M00M1N miały doprowadzić
Cechy charakterystyczne to m.in.: - wymowa grup głosek ke, ge jak kie, gie, a kę, gę jak ke, ge (np.: nogie, rękie, kedy, kerować), - brak zmiękczenia głoski l (a więc: lytr, lysa, lymuzyna), - w zakresie fleksyjnym – końcówkę narzędnika liczby mnogiej –mi wymawia się –my.
#raportzpanstwasrodka
Ten jego czas jest g---o wart 😂
@Sefton:
Gdzieś spod Sępólna krajańskiego/Bydgoskie/,taka wiocha gdzie psy xujami piją wodę z kałuży.
Cukerky,paperky,skarpetky,serwetky,yntelygentny ynaczej,nieudany eksperyment kazirodczy.¯\(ツ)/¯
Cechy charakterystyczne to m.in.:
- wymowa grup głosek ke, ge jak kie, gie, a kę, gę jak ke, ge (np.: nogie, rękie, kedy, kerować),
- brak zmiękczenia głoski l (a więc: lytr, lysa, lymuzyna),
- w zakresie fleksyjnym – końcówkę narzędnika liczby mnogiej –mi wymawia się –my.