Wpis z mikrobloga

@rzzz: Piękna sprawa. Ja ostatnio miałem pytanie do dewelopera czemu wybudowany budynek różni się trochę od tego w wizualizacji w jednym aspekcie to dostałem podobną odpowiedź:

"W trakcie procesu sprzedażowego miał pan możliwość zapoznania się z projektem budowlanym, a w nim nie ma tego rozwiązania. Wizualizacja nie jest wiążącym prawnie dokumentem."

Także takie to rzetelne informacje od zespołów sprzedażowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 18
@rzzz nie wierzę, że to jest oficjalny profil, przecież nawet dziecko by zauważyło, że lepiej by było zamknąć mordę i siedzieć cicho niż publikować te głupoty, które publikują. Albo to jest serio stado debili albo ktoś im przejął profil.
  • Odpowiedz
@gokotgo: przecież oni to na serio piszą. Prawdopodobnie robi to Wandzel, który podobne mądrości wypisywał na swoim prywatnym profilu ostatnio. A jeśli nie on to ktoś na jego zlecenie lub z podobnym stylem bycia i podobnym kijem w dupie. Nie są przyzwyczajeni do bycia w centrum krytyki i nie wiedzą jak się zachować, więc po prostu są sobą
  • Odpowiedz
viski nigdy nie są wziązące tylko projekt dołączony do UD ( ͡ ͜ʖ ͡)

@frez: Przy umowie deweloperskiej chciałem projekt na maila to powiedzieli że na stronie jest wizualizacja, a jak chce projekt to mogę przyjść osobiście do biura bo liczy kilkaset stron. Uznałem że w miarę się to pokrywa bo nie chciało mi się fatygować do biura.

Wersja elektroniczna znalazła się dopiero gdy mnie
  • Odpowiedz
viski nigdy nie są wziązące

@frez: Każda informacja udostępniona przez dewelopera jest wiążąca. Jeśli na wizkach masz szklane balustrady a przy odbiorze są z nierdzewki to jest to podstawa do negocjacji ceny. To samo tyczy się materiałów elewacji budynku czy zagospodarowania terenów zielonych.
  • Odpowiedz