Aktywne Wpisy

Czy z HIV można normalnie żyć? Diagnoza mnie strasznie dobiła.

rybsonk +1
Wygląda super, zamiast gorącego powietrza dwie grzałki na górze i na dole, można robić większe rzeczy też 😍
#gotujzwykopem #gotowanie #ciekawostki #technologia #gryparatowaniapoziomu
#gotujzwykopem #gotowanie #ciekawostki #technologia #gryparatowaniapoziomu
źródło: 34118
Pobierz

Agencja pracy nie wypłaciła mi pieniędzy za niewykorzystany urlop.
Pracowałem dla agencji pracy w #uk i 30 grudnia był moim ostatnim dniem pracy. Do tego czasu wszystko było w porządku, na e-maile odpisywali prawie natychmiast, zresztą nie musiałem się z nimi w ogóle kontaktować. Miałem pracować dla jednej firmy do końca roku i tak też było (zresztą to "znajoma" firma w której już kiedyś pracowałem, chcieli mnie zatrudnić na okres do Nowego Roku żeby ich wspomóc. Także niby pracowałem dla tej firmy ale agencja była tak jakby pośrednikiem). Przed świętami pisałem z managerką w tej agencji i ustalałem co i jak z moim urlopem, ile mam godzin i kiedy mi wypłacą. Wszystko przebiegało sprawnie. Do czasu kiedy po moim ostatnim dniu w pracy, tj. 30 grudnia, zapytałem kiedy będę miał zapłacone za 64 godzin urlopu które nie wykorzystałem. Nie dostałem odpowiedzi. Po Nowym Roku napisałem jeszcze raz, cisza. Jeszcze raz, i to samo. Napisałem więc jeszcze chyba trzy maile do innych osób w tej agencji, w tym jeden na ogólny e-mail, myślałem, że może kobieta poszła na zwolnienie czy już tam nie pracuje. Ale znowu cisza. W końcu zadzwoniłem do nich i na moje pytanie ile mam godzin wypracowane i kiedy mi za nie zapłacą, powiedziano mi, że ich pracownik się tym zajmie, i nara.
Jutro wysyłam im "oficjalnego" maila oraz listu z prośbą o wypłatę zaległego urlopu oraz przesłanie P45 i dam im na to 7 dni i poinformuję o zgłoszeniu sprawy do odpowiednich instytucji.
Zgłaszam ich także do ACAS oraz Employement Tribunal.
Czy jest tu może ktoś kto już to przerabiał i odzyskał pieniądze z agencji zanim wkroczył ACAS itp.? Czy to jedyna droga czy jednak po "postraszeniu" ich trybunałem i ACAS wypłacają kasę?
Pierwszy raz pracowałem przez agencję, myślałem, że takie historie to już przeszłość, ale widzę, że nic się nie zmieniło.
Dzięki
#emigracja #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Agencje lubią oddawać po kilku miesiącach dopiero, bo są januszami. Nagminne są takie opóźnienia
https://www.acas.org.uk/if-your-wages-are-not-paid Wszystkie informacje jezeli jeszcze nie czytales.