Wpis z mikrobloga

NK poda jakiś dobry program do śledzenia swoich wydatków na podstawie eksportu w formacie .csv z banku.

Musi pozwolić mi tworzyć własne kategorie i prognozować wydatki/wpływy, byłoby miło gdyby działał offline albo był selfhosted. Przez jakiś czas próbowałem ynab.com, ale nie rozumiałem sensu funkcji oznaczania reconciliation transakcjom xd Kontomierz.pl był dla mnie idealny, tylko żeby import działał to bank musi być zgodny z jakimiśtam standardami i nie mogłem dodać transakcji, jakoś to przeżyłem, ale potem importowanie całkiem się zesrało, a support nie odpowiada. Jak nie znajdę czegoś podobnego to zrobię tabelkę bożą w excelu i z niej sobie będę robił wykres. Jestem bliski rozgryzienia grisbi.org, KMyMoney jest totalnie s---------e a GnuCash to jakaś wielka krowa z miliardem funkcji a w swoim Guide piszą o jakimś bayesowskim podejściu do dopasowywania konta decelowego transakcji xD ja potrzebuję przewidzieć swoje wydatki za pół roku, a nie doktoryzować się o ekonomii.

#pieniadze #finanse #oszczedzanie #inwestycje #oszczednosci
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@totem_lesnych_ludzi: kiedys byla stara wersja you need a budget ale musialbym gdzies wygrzebac moj stary kod (YNAB4). Jakbys nigdzie nie mogl znalezc to daj znac to wygrzebie ze swojego steama z racji tego ze juz od dawien dawna nie uzywam i nie potrzebuje.
  • Odpowiedz