Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +244
Najlepsza praca aktualnie? Żadna, o której pisali na wykopie. Żaden hehe programista 15k, żaden freelancer, żadna działalność.
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
źródło: 483C498D-80D4-43D5-BA0F-B837DD8E0B3E
Pobierz
mirko_anonim +24
✨️ Jak podróż dookoła świata zrujnowała moje marzenia o rodzinie i domu Ⓘ
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas

źródło: image
PobierzI'm 12 and this is deep.
W międzyczasie średnia wzrosła z powiedzmy 1500 do 3000 - 2x
Mówimy nie o chlebie za 2 zł vs 10 zł, tylko o nieruchomości która przestaje być dostepna w racjonalnym czasie życia użytkownika - chyba że bierzesz po to aby
Inb4: mieszkam w Sydney, zarabiam dobrze, mieszkanie posiadam. Ale fakty są takie, że jest o to coraz trudniej i coraz większa część społeczeństwa nigdy nie będzie mieć własnego mieszkania. P-------------e się do nominalnych kwot jest
Komentarz usunięty przez autora
@Saprofit: @Elmirka16
Nikt nie mówi że wszystko musi drożeć idealnie wg inflacji.
Inflacje określamy na podstawie całego koszyka dóbr i usług. Jedne drożeją bardziej inne mniej a jeszcze inne tanieją.
Po prostu mówię że gość z posta OPa nie zarabia więcej niż zarabiali jego rodzice skoro go nie stać na analogiczne dobra ¯\(ツ)/¯
@Phallusimpudicus: Byli wojskowymi albo w służbach- bezpiece. Nikt nie dostawał mieszkania za darmo "od państwa". Nie było takiej formuly.
Były jeszcze mieszkania zakłądowe. Część kosztów pokrywała fabryka.
Mój ojciec w 1960 zapisał się do spółdzielni. Najpierw wpłacił wkłąd w wysokości jego rocznych dochodów. Póżniej co miesiac wpłacał kasę. W 1970 mieszkanie było do odbioru. Zalednwie 10 lat. Nie
Tylko se żyły podciąć. Ech te śmierdzące roszczeniowe zoomery. Siedzieliby w swojej babskiej goównorobocie i myślą, ze dom sie sam zbuduje i w 3 lata na niego zarobią. Przenieśliby się do UK to magik od razu, a w PL by dostali szoku i wpadli w katatonię.
Minimalna teraz - 4666
Wzrost ponad 6,6 raza