Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +26
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Orientuje się ktoś czy jest szansa sklonować cały dysk i system na kompletnie inną platformę? Chodzi o przesiadkę ze starego intela i gtxa na nową platformę na AMD i radeon. Jak się zachowa windows w takim przypadku?
Rzadko kiedy pojawiają się problemy uniemożliwiające zbootowanie takiego systemu na nowym sprzęcie. Wczesne wersje Ryzen Mastera np. tak miały, ale bankowo jeszcze jakieś inne oprogramowanie robi takie problemy.
Jak chcesz sklonować to ja bym sklonował, zbootwał ten klon w trybie awaryjnym i ręcznie wyrzucił cały zbędny soft i sterowniki. Następnie jak przeniesiesz na nowy sprzęt
Jest duża szansa że ogarnie po prostu po klonowaniu.
Natomiast jeśli użyjesz komendy sysprep to ogarnie na pewno, ale będziesz musiał się bawić w odzyskiwanie profilu użytkownika lub po prostu użyć nowego - bez dotychczasowych ustawień aplikacji (same aplikacje zostają). https://superuser.com/questions/677805/maintain-user-profiles-when-using-sysprep