Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki uważajcie na tych internetowych "prawników". Trafiłem do takiego jednego poprzez zrzutke, chłop uzbierał ponad 200 tys rzekomo pomagając dłużnikom, nie pobiera za to wynagrodzenia - więc działa charytatywnie, prowadzi własną strone, z której można wywnioskować, że pomaga prawnie ogarnąć długi np poprzez umorzenie, jeśli minąl termin itp no i napisałem do niego i dość obszernie wyjaśniłem swoją sytuacje i dostałem odpowiedz, ze no mirku w sumie nic juz w Twojek sytuacji nie mozna zrobic, trzeba pokolei spłacać je xD dzięki mordo, nie wpadlbym na to, że trzeba pokolei wszystko zamknąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mi chodziło o pomoc prawną np poprzez umorzenie tego, bo to stare długi (ponad 6 letnie), a coś takiego bardzo by mi pomogło żeby ostatecznie je spłacić. Chłop zbiera na tej zrzutce i nie pobiera za to co robi wynagroszemia i tez z drugiej strony liczyłem, że w jakichś sposób pomoze mi z tuch środków np w opłaceniu spraw sądowych, bo nie wiem po co w innym przypadku mu ta zrzutka. Chłop mi w ogóle nie pomógł imo wiem tyle co na początku zanim go poznałem xD dlatego ostrzegam mirki byście uważali na takie osobniki

#heheszki #pieniadze #truestory #komornik #zalesie #oswiadczenie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PanKapibara Podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie. Nie ja tworzyłem polskie prawo, ale dłużnicy mogą po x czasie umorzyć swoje długi i jak o tym czytałem, to nie oznacza to de facto usunięcia całego długu i tematu nie ma - to narzędzie prawne w celu ogólnej ochrony. Innymi słowy wierzyciel po tym jal dłużnik ogłosi umorzenie, to wierzyciel nie będzie mógł już naliczać mu karnych odsetek, ani
  • Odpowiedz
@mirko_anonim niczego sobie nie mozesz umorzyć. Jest co prawda instytucja przedawnienia, ale bardzo latwo mozna przerwac jego bieg i termin leci od nowa! Jak to nie sa dlugi u starych babc, ale u profesjonalnych podmiotow, to na przedawnienie nie masz co liczyc.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chlopie co ty bredzisz? Raz, ze tego sie nie da przeczytac i zrozumiec, dwa, ze bzdury totalne. I jeszcze sie madrzysz, bo sobie cos tam wymysliles. Prawnik ci powiedzial, ze musisz splacic, to nie, bo wiesz lepiej. No to skoro wiesz lepiej i skoro przeczytales, to zalatw to sobie, przeciez obcykany w prawie jestes. Ja jestem po prawie, ale w zyciu takich glupot nie slyszalem, sam bym tych teorii
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Gieraryhir Umorzenie/przedawnienie jeden uj. Wiadomo co miałem na myśli. Tu wiek dłużnika nie ma nic do rzeczy, bo do PRZEDAWNIENIA długu dochodzi chyba po 3 latach i powtarzam nie chodzi tu, że ten dług "znika" on nadal istnieje, tylko wierzyciel już nie będzie miał prawa Cie nękać sądami i dzięki temu Ty decydujesz kiedy to spłacisz

@dezinformacyjna_agentura I po co te nerwy człowieku? I nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @RyanWolf I po co ta agresja człowieku? Gdyby komputer nas nie dzielił, to byś mnie pobił. Wpis napisałem jasno i wyraźnie i to że ty tego nie rozumiesz, to już nie mój problem i nie projektuj na mnie swoich problemów.

"Ja jestem po prawie" a mój syn skończyl olimpiadie matematyczną. Nikt nie pytał o twoje studia, a ja w dupie to mam co ty studiowałeś, bo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uczciwy-kartograf-85:

po co ta agresja człowieku

@mirko_anonim: nie po co tylko "skąd". Stad że pozbawiles kilku osób przynajmniej nastu tysięcy złotych i jeszcze masz pretensje do swiata. Powinno się takich
  • Odpowiedz