Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kopek: Nie da się schudnąć z konkretnej części ciała, chyba że chirurgicznie. Chudniesz cały.

A co do tego jak: deficyt kaloryczny, który możesz uskutecznić jedzac mniej kalorii, i np dodając do tego cardio jakieś.
  • Odpowiedz
@kopek: ja mam apke na rozciąganie która polecam https://play.google.com/store/apps/details?id=stretching.stretch.exercises.back
Do tego dorzuc plan treningowy z książki skazany na trening i robisz wszystko co tam jest od początku i dorzuc bieganie od 3 do 5 razy w tygodniu takie lajtowe do 5 km nie więcej. Weekend sobie zostawiasz na regenerację wtedy ewentualnie się rozciągasz i idziesz na basen. jedz z mięsa głównie kurczaka i ryby do tego wszystkie warzywa jakieś kasze
  • Odpowiedz
@kopek: mało jeść ale będziesz i tak miał luźną skórę i zatłuszczoną sylwetkę nawet jak dużo schudniesz jeśli przez długi czas byłeś gruby i nigdy nie ćwiczyłeś
  • Odpowiedz
@kopek: nie lubię tej "deficytowej sekty" niestety mirki mają rację - same ćwiczenia niewiele pomogą a bez diety, w sensie odchudzania, nie pomogą nic. Przez ponad rok biegałem po 20km tygodniowo + siłownia + rower zazwyczaj ponad 100km i nie schudłem ani kilograma przy nadwadze ponad 25kg

Przy czym oczywiście stan mojego zdrowia drastycznie się poprawił więc polecam właśnie takie ćwiczenia - cardio + ogólnorozwojowe. Na pewno odpuść jakieś szóstki
  • Odpowiedz
@kopek
1. Dieta - wiadomo, że brzuch nie wziął się z niczego więc pewnie masz spore nadwyżki, słaba wole i złe nawyki. I takie pier… zjedz mniej jak masz czekoladę w domu to nie przejdzie więc: nie trzymaj w domu śmieciowego i nadmiarowego jedzenia. Zastąp słodkie napoje z cukrem napojami zero. Majonez zwykły, majonezem light, zamiast lać tłuszcz na patelnię kup nieprzywierającą i tłuszcz w spray. W sklepach typu sfd mają
  • Odpowiedz
Do tego dorzuc plan treningowy z książki skazany na trening i robisz wszystko co tam jest od początku i dorzuc bieganie od 3 do 5 razy w tygodniu takie lajtowe do 5 km nie więcej. Weekend sobie zostawiasz na regenerację wtedy ewentualnie się rozciągasz i idziesz na basen. jedz z mięsa głównie kurczaka i ryby do tego wszystkie warzywa jakieś kasze ryż ziemniaki i jak chcesz makaron albo pieczywo to pełnoziarnisty i
  • Odpowiedz
@kopek: Jedz mniej niż do tej pory i więcej się ruszaj. Dużo wody
Czytam wasze wypowiedzi i przypomniała mi sie babeczka co pisała że nie ma czegos takiego jak deficyt kaloryczny xD
  • Odpowiedz
@Harven: dlaczego? Uważam że zaprawa więzienia Paul Vade jest idealna na start dla każdego, zaczyna się tam od bardzo prostych ćwiczeń jak pompki przy ścianie. Chodzi o to żeby na początku wyrobić nawyk. A jeżeli chodzi o bieganie to zaznaczyłem do 5km żeby się nie przemęczać jak przebiegnie 1km i jest zmęczony to jest ok ważne żeby być konsekwentnym w tym co się robi i wyrabiać jakieś nawyki jak już
  • Odpowiedz