Wpis z mikrobloga

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zalesie

Jak dotrzeć do chłopa który ciągle zwala winę na mnie i za to karze mnie cisza?
Obojętnie co się nie stanie,to wszystko jest moja wina. On kompletnie nie ponosi odpowiedzialności bo on nie czuje się winny. Wiecznie się obraża i wiecznie trzeba go przepraszać. On coś odwali,coś co wie że mnie wkurzy,to ja jestem winna że się posprzeczamy bo to mi puściły nerwy,a ja mu powinnam kilkunastu raz grzecznie i łagodnie zwrócić uwagę. Od dwóch miesięcy chce się wybrać na jakąś dyskotekę,to on za kazdym razem coś wymyśla i nigdzie nie idziemy lub prowokuje kłótnie by mi się odechciało iść. Oczywiście jak nie idziemy to też jest moja wina bo on po sprzeczce nie jest w nastroju. Nie można mu zwrócić na nic uwagi bo on się obraża,co oczywiście też jest moja wina bo uwagami zraniłam jego uczucia... Przykładów jest cała masa i ja nie wiem jak do niego dotrzeć i czy w ogóle się da to zrobić.
Nie jesteśmy dzieciakami,ja mam 34 on 35 ale mi już ręce opadają...
Mam wrażenie że tylko chodzę i go przepraszam za UJ wie o co
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak dotrzeć do chłopa który ciągle zwala winę na mnie i za to karze mnie cisza?

Obojętnie co się nie stanie,to wszystko jest moja wina. On kompletnie nie ponosi odpowiedzialności bo on nie czuje się winny. Wiecznie się obraża i wiecznie trzeba go przepraszać.

@ZmeczonaZyciem: dziwne, jak się to czyta, to odnosze wrażenie że typowe męskie problemy, ma kobieta :p
  • Odpowiedz
@ZmeczonaZyciem: Pogadaj (wątpię, że dotrze ale dla własnego sumienia warto spróbować) a jak to nie pomoże to chyba najlepiej zakończyć relację. Nie da się z "dorosłym dzieckiem" tworzyć związku opartego o wzajemny szacunek i zrozumienie.

A tak naprawdę prawdopodobnie jego problem polega na tym, że zamiast wprost mówić czego oczekuje (wyrażać swoje potrzeby i emocje), próbuje Ciebie kontrolować bierną agresją. Przypuszczam, że pochodzi z domu gdzie nie było zbyt dużo
  • Odpowiedz
  • 0
@wlodzimierz-liszajec Wiesz że coś w tym może być? Kurde,trudna sprawa... Jak mu we wszystkim przytakuje i się zgadzam na wszystko,to jest wszystko pięknie. Gorzej,jak go o coś poproszę lub zwrócę uwagę typu żeby przestal trzaskać drzwiami jak wchodzi i wychodzi( on nie trzaska,tylko dynamicznie otwiera i zamyka) XD
  • Odpowiedz
  • 0
@kjubikul z czego co zaobserwowałam u jego rodziców,to mama ma niewiele do gadania w domu. Za to jego ojciec,hulaj dusza- piekła nie ma.Kurde,no sama nie wiem. Jeśli ktoś zapala światło w sypialni gdy druga osoba śpi,no to spoko. Teoretycznie można przyjąć za pierwszym razem ze się nie wiedziało,jednak jesli się to robi notorycznie to odbieram to jako celowe działanie no i się wkurzam. Z tym,że to ja wychodzę na winna bo
  • Odpowiedz
@ZmeczonaZyciem: możliwe że typ ma niskie poczucie wartości, np. boi się że jakbyście poszli na dyskotekę, to ty będziesz się dobrze bawić, chady będą do ciebie zagadywać
a on będzie stał jak s---------a i sam sobą będzie gardził
więc zanim wyjdziecie to on jest cały naelektryzowany i atmosfera siada

no cóż jak masz 34 lata to jesteś po ścianie i nie masz wyboru, musisz się go trzymać niezależnie co mu
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś zapala światło w sypialni gdy druga osoba śpi,no to spoko

@ZmeczonaZyciem: on tak ci robi i nie rozumie w czym rzecz, że tak się nie robi?
no nie wierzę że 35 letni chłop tego może nie wiedzieć, a co gorsze ciężko go będzie naprostować

może gra w taką grę - robi coś irytującego, jak nie zareagujesz to cieszy się w duchu że przektoczył
  • Odpowiedz
@ZmeczonaZyciem: to nie jest partner który się o ciebie troszczy i mu zależy
to jest jakiś "rywal" czy jak go nazwać, który testuje cię jak daleko może wleźć ci na głowę
albo wytrzymujesz upokorzenia, albo reagujesz iwtedy on "ma rację" w swoich założeniach że świat a w szczególności ty sie na niego uwzięłaś
  • Odpowiedz
@ZmeczonaZyciem: Mówię ci, zacznij siebie szanować, jak nie będziesz szanować siebie, to nikt nie będzie ciebie szanował. Typ wyczuwa że jesteś od niego zależna emocjonalnie dlatego tobą pomiata, wie że nie spotkają go żadne konsekwencje. Lepiej śpiesz się z decyzją, bo ściana to wcale nie mit, nie zostało ci już wiele czasu. Gorące tatuśki w twojej okolicy czekają! xD
  • Odpowiedz