Wpis z mikrobloga

Jak to jest że tag #uk jest redagowany w 90% przez ludzi którzy nie mieszkają w UK ?

Bo nikt mi nie wmówi że 90% wykopków z pod tagu to mieszkańcy Wysp Brytyjskich którym nie pasuje praktycznie wszystko w zjednoczymy królestwie ..
polityka
pogoda
imigranci/uchodźcy
wszystkie nacje oprócz Polskiej
Anty szczepionki
Anty elektryki

Gdzie jeszcze parę lat temu było ludzie którzy pisali o różnych zakątkach do odwiedzenia, był klub trekkingowy. Coś się działo . Dziś tylko jad i zmywak z Jutuba narodowy narzekacz.

#uk #takaprawda
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zomowiec: wiadomo, musi się podobać, trzeba być pozytywnym do wszystkiego co się dzieje, nie ma żadnych gangów gwałcących dzieci, podatki są niskie a NHS działa wspaniale ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@zomowiec: Ogólnie wykop stracił wielu użyszkodników, Polaków w UK teraz pewnie też jest mniej niż w czasach świetności; więc na tagu też ruch dużo mniejszy. Więc wiekszość treści to jakieś przeklejki z twitterów (głównie negatywne i często wyolbrzymione lub wręcz fałszywe) + jakieś wrzutki ze stron newsowych.
  • Odpowiedz
@sorek: zdradź nam tajemnice i opowiedz o kraju który jest idealny w którym nie ma żadnych problemów? I powiedz mi jeszcze, że rozwiązaniem problemów jest powielanie populistycznych głupot miliardera z za oceanu.
  • Odpowiedz
zdradź nam tajemnice i opowiedz o kraju który jest idealny w którym nie ma żadnych problemów?

@DrGreen_2: nie ma takiego, to nie znaczy że nie należy wytykać głupoty i dążyć do lepszych rozwiązań.

dokładnie o takim typie ludzi pisze jak ty

@zomowiec: ignorance is bliss ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 3
@sorek wole 10x NHS niż NFZ a jednak nie pisze o tym na lewo i prawo .

The prescription charge in England is £9.90. A PPC costs:

£32.05 for 3 months
  • Odpowiedz
@zomowiec: ale Ty wiesz że na NHS płacisz w podatkach i to sporo? xDDD

Obyś poważniej nie zachorował, to zatęskni Ci się za NFZ, a szczególnie prywatni lekarze i kliniki którzy w UK praktycznie nie istnieją, mam doświadczenie :)

Słabe budownictwo w UK i słaba jakość.nowych domów,... Nowy dom na nowych osiedlach budowanych ekspresowo żeby się opłacało i były tańsze będą gorszej jakości niż te które kosztują £500.000 i lepiej
  • Odpowiedz
  • 1
@DrGreen_2 mnie najbardziej irytuje jak ludzie mówią źle o innych bo "taki jest trend" kiedy najczęściej ich samych nigdy nic złego z ich strony nie spotkało. Nigdy nie generalizuje nikogo i uważam że kierowanie się miejscem urodzenia bądź skóry kolorem za chore

( Dlatego nie dogaduje się z większością rodaków na emigracji)
  • Odpowiedz
@zomowiec: ludzie nie mysla sami i nie wyciagaja wlasnych wnioskow - tylko powtarzaja to co zaslyszeli, powtzraja opienie znaleziona na TikToku czy X - w wiekszosci nie weryfikujac infromacji czy zrodla. Mam sasaida z Polski, ktory jak cos powie to w wiekszosci jest to kompletna zbdura bo chlop wierzy we wszystko co zobaczy w inetrnecie czy uslyszy na ulicy.
  • Odpowiedz