Wpis z mikrobloga

Który smartfon z androidem jest najlepszy jeśli chodzi przede wszystkim o robienie zdjęć w drugiej kolejności o baterię, szybkość ładowania?

Póki co wydaje mi się, że przez cenę wygrywają chińczyki:
Vivo x200 Pro = Honor Magic 6 Pro = Oppo Find X7 Ultra > Pixel 9 Pro > Xiaomi 14/T14 Pro/Ultra

Huawei odpada za ograniczenie usług Google.

Po przeczytaniu setek opinii mam wrażenie, że każdy flagowy model jest praktycznie identyczny, przy czym chińczyki mają lepszą baterię/ładowanie/pojemność i są tańsze średnio o 1000 zł.

Pixel wygrywa ekosystemem Googla, wsparciem i AI, ale za to ma słabszą baterię i ładowanie, przynajmniej usunęli problem grzania się z wersji 8 i 7.

Zależy mi na stosunku ceny do jakości, a tu Samsung chyba leży.

#android #xiaomi #oppo #vivo #honor #pixel #google #sony #samsung #smartfon #telefony

Najlepszy smartfon do zdjęć na androidzie

• Vivo X200 Pro 24.1% (27)
  • Oppo Find X7 Ultra 7.1% (8)
  • Xiaomi T14 PRO 4.5% (5)
  • Sansung Galaxy S24 Ultra 23.2% (26)
  • Xiaomi 14 Ultra 6.3% (7)
  • Oppo 12 1.8% (2)
  • Pixel 9 Pro XL 33.0% (37)

Oddanych głosów: 112

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Huawei odpada za ograniczenie usług Google.

@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: Honor Magic 6 Pro ma dostęp do usług Google a zdjęcia robi zdecydowanie flagowe (obiektyw główny ze zmienną przesłoną i rewelacyjny zoom jeśli nie oczekujesz przybliżenia 100x czy innej marketingowej ściemy).
  • Odpowiedz
@TIRPIC: Yhmy. To chyba jakiegoś podrabianego Huaweia mam bo u mnie wszystko poza płatnościami zbliżeniowymi jest. Jak ktoś koniecznie potrzebuje owe płatności to przez Curve idzie ogarnąć.
  • Odpowiedz
@fishery: No chyba nie. Nie mówię o jakimś telefonie z 2015. Na Huawei nie ma usług google od dawna i nie próbuj wmawiać że jest inaczej, mało tego powoli wprowadzają swój system więc niby jak mają na nim być usługi Google.
  • Odpowiedz
@TIRPIC: Oh, serio? Mam w tej chwili huaweia p70 Pura pro i wyobraź sobie że wszystkie gmaile, mapsy, gemini, one, sklep play czy co tam chcesz mam zainstalowane.
  • Odpowiedz