Aktywne Wpisy
kaszaamanna +737
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
gerwazy-oko +81
to nie jest sciema, to serio historia autentyczna xD
https://en.wikipedia.org/wiki/Molly_Kochan
#p0lka #jpd #gdziejazyje
https://en.wikipedia.org/wiki/Molly_Kochan
#p0lka #jpd #gdziejazyje
źródło: obraz
Pobierz

Interesował mnie ten ze screenshota ale niestety zbyt duże zakrzywienie, ludzie nie polecają do pracy. W szczególności że pracuję tylko na jednym monitorze i chce sobie go dzielić na wirtualne dwa ekrany lub po prostu okienka
Plusy minusy? 4k 16:9 mi się trochę nie widzi bo tego nie ma jak podzielić no i nie ma takiego GPU który by pociągnął tyle pixeli w grach bez DLSS (np helldivers 2) a lubię grać na przynajmniej 100fps. Downscale do 1440p z 4k będzie mydłem
Takie UWQHD wydaję się być sweet spotem na ten moment ? Na ten moment mam jakiś LG 1440x2560 IPS no i jest b.słabo z backlight bleeding
GPU na ten moment RTX 3070 więc na 1440x2560 jakotako sobie radzi, trzeba będzie wymienić albo na 4070ti lub 5070
#pcmasterrace
źródło: {EFCA30FB-5DCD-41D3-A6DF-3614D787F253}
Pobierz@dzem_z_rzodkiewki: najtańszy 3440x1440 >60Hz
@Bpnn: nie chcę słabego monitora, nie po to mam dobre podzespoły żeby mieć brzydki obraz. Skoro GPU kosztuje 3000-4000zł to spokojnie mogę wyrzucić ponad 2000zł na monitor żeby to ładnie wyświetlało. Aktualny za 1500zł niestety ma bardzo słabą czerń
800r to rzeczywiście bardzo spore zakrzywienie. Ogólnie normą jest 1500r, rzadziej 1800r. Ten drugi to już prawie płaski.
Druga sprawa, to raczej się będziesz musiał przeprosić z tym upscalerami, bo inaczej się nie będzie dało. 1440p 21:9 vs 16:9 to 30%
Natomiast żeby mieć dobrą wydajność przy tej rozdzielczości to myślę tak minimum rtx 4070 Ti Super lub Radeon RX 7900XT.
#majk3lskladapcty
@dzem_z_rzodkiewki: on tobie pewnie nie padnie. Stopniowo będzie się wypalać chociaż tu na szczęście pewnie w wolniejszym tempie, spadać podświetlenie. Możesz obejrzeć film stilgara i test rtings z wypalaniem tl;dw jest całkiem spoko
@RobinSchudl: to jest naprawdę całkiem niezły model cena/jakość