Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

wfyokyga +33
Dąb Bartek, najstarsze drzewo w Polsce i na świecie 🌲🌲🌲💪💪💪
źródło: temp_file8691625832687667644
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file8691625832687667644
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mirki, czy urząd skarbowy komunikuje się z wami przez email?
Przez platformę e-podatki składałem deklaracje darowizny sd-z2, przed upływem 6 msc od zaistnienia okoliczności, w związku z otrzymaniem darowizny od rodzica przekraczającej I próg podatkowy. No i bodajże 4 msc po otrzymaniu przelewu na konto zalogowałem się ponownie na portal podatkowy, a tam info, że wniosek jest błędny i należy skontaktować się z urzędem. Od razu zadzwoniłem na krajową infolinię US (bo niechętnie płaciłbym podatek 20%) i tam miła konsultantka wytłumaczyła mi, iż każdy wniosek, niepodjęty i nierozpatrzony przez urzędnika będzie wisiał w systemie z takim statusem i liczy się data wypełnienia wniosku, który na pierwszy rzut oka wygląda poprawnie (mam tą rozmowę nagraną).
Obecnie mija 6 miesiąc, wniosek z tym statusem dalej sobie wisi, ze mną nikt się nie kontaktował (mimo dodania do wniosku adresu email oraz nr telefonu), a już za chwilę pojawi się problem, czy tą "nierozliczoną" darowiznę należy wykazać w PIT...
Chyba znowu czeka mnie telefon na infolinię ehhh.
#podatki #urzadskarbowy #finanse #pieniadze
wołam @potrzebie , bo znasz sie chyba troche na tych podatkach
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
Skontaktuj się z lokalną skarbówką, tam jest dział/osoba od darowizn.
kurde, teraz nie jestem pewny, bo czasami mam kilka nieodebranych połączeń, nie na każdy oddzwaniam, bo zazwyczaj jest to jakiś spam, albo roboty AI. Co w przypadku nieodebrania połączenia z US? Piszą na emaila??
Czy już lepiej z góry założyć, że nawaliłem i umówić wizytę stacjonarną w US przez internet i pójść tam z tym potwierdzeniem