Wpis z mikrobloga

Ej weźcie mi powiedzcie jak to jest z tym DLSS, bo ja nie mogę uwierzyć, że jest to taka super technologia jak tutaj wykopki piszą.
Dajmy na to jeśli gra mi chodzi w 20 klatkach bez DLSS, a po włączeniu DLSS jest 100 klatek to input laga liczymy od 20 czy od 100?

No bo z tego co wiem, a troszkę się tym interesuje to input lag to będzie jakieś 50ms, no to dosłownie się cofamy w rozwoju o dekadę zamiast iść do przodu.

Jak dla mnie to Nvidia leci w kulki z tą nową generacją i po prostu chce jak najwięcej wyciągnąć od nieświadomych konsumentów, którzy pomyślą że 5070 jest tak samo wydajne jak 4090 XDD

#nvidia #komputery #pcmasterrace #kartygraficzne
damienbudzik - Ej weźcie mi powiedzcie jak to jest z tym DLSS, bo ja nie mogę uwierzy...

źródło: Jensen_Huang_20231109_%28cropped2%29

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bonus: ma sens na monitorach 240 hz i wyzej, zeby usuwac motion blur. takie 150 fps podciagniete frame genem do 1000 fps na 1000 hz monitorze na pewno pieknie wyglada, chetnie bym w taki sposob gral w gry. do tego asynchronous warp do zmniejszenia input lagu, zreszta nvidia wlasnie zapowiedziela reflex 2 ktory robi cos podobnego.
  • Odpowiedz