Aktywne Wpisy

Co byście chcieli dostać jako niebieskie paski.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.

Salido +275
Minął 54. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęło 6 osób.
240 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
263 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęło 6 osób.
240 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
263 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-39
Pobierz

Młode dziewczyny jeszcze mniej więcej kumają, co jest grane i nie przeszkadza im brak samochodu, czy nawet brak prawa jazdy w większym mieście, gdzie komunikacja miejska daje radę, a własne cztery kółka to tak naprawdę same problemy, mam tu na myśli problemy z parkowaniem. Ale ich ojcowie, czyli właśnie tytułowi Janusze to tragedia jest.
Przychodzę do dziewczyny i witam się kulturalnie z jej rodzicami, niby wszystko spoko, ale ojciec od niej taki trochę wąsaty, więc spodziewam się tylko jednego. Nie omyliłem się. Nagle pada magiczne zaklęcie: "A czym jeździsz?".
Chciałem odpowiedzieć mu: "Pana córką i żoną", ale się powstrzymałem i dyplomatycznie odpowiedziałem, że: "Taksówką".
No i to wystarczyło, żeby się odpalił.
"Kurła, ci młodzi to jednak cielepy są! Własne auto jest podstawa! Co to za chłop, co samochodu nie ma i się w nim nie bawi! To jest prawdziwe męskie hobby, a nie jakieś homo nie wiadomo co". - prawdopodobnie aluzja do mojej zajawki treningiem siłowym i kulturystyką, bo ja jednak jako tako proporcjonalny, a jej ojciec niestety z brzuszkiem, pomógłbym mu, rozpisał dietę i tak dalej, ale wku*wiający jest z tym pi*rdoleniem o samochodach.
Ostatecznie udało się załagodzić sytuację, ale jak można w XXI wieku być tak PRL-owsko zacofanym i nie akceptować faktu, że nie trzeba mieć auta i prawka w dużym mieście i nie każdy interesuje się motoryzacją...
#logikaniebieskichpaskow #motoryzacja #januszemotoryzacji
Głowa do góry, nie daj ojcu dziewczyny wejść na głowę.
Niezła historia, sam ja pisałem z tym ojcem
@BigSW: Praca zdalna. Mam Biedronkę 2 minuty piechoty, kolejną 5 minut, Żabki 4 w promieniu 200 metrów, kilometr do galerii handlowej. Przy bloku przychodnia, obok budynek z pawilonami, jest też w pobliżu
OP ma trochę racji, w wielkim mieście auto jest ogólnie mało istotne.
To w małych miasteczkach i na wsiach jest kluczowe.
Mam auto, mam rodzinę, doceniam możliwość jeżdżenia i pewną wolność jaką daje ale z każdym rokiem jeżdżę coraz mniej i czuję się coraz lepiej.
od groma ludzi ma jakieś tam gruzy co odpalają raz na tydzień albo rzadziej jak jadę do IKEA a trzymają je bo właśnie koszt posiadania jest niewielki a parkować jest gdzie
innymi słowy, wszystko się zgadza co napisałeś ale to nie jest żaden argument aby sobie gruza
Nawet na Wiki masz wytłumaczenie czym to jest ale skoro nie myślisz logicznie to będzie to dla ciebie za trudne
Masz
Polnische Wirtschaft (pol. „polskie
Ja nie wątpię, że mało kto tak ma, ja nawet wypunktowałem, że tak jest. Ja uderzam w ciebie, bo piszesz tak jakby taka sytuacja była niemożliwa. Nasza polemika dobiegła końca.
Druga strona to stary który interesuje się wyłącznie twoim autem a nie to jakim gościem jesteś.
Będziesz miał tam wesoło
@PepeChad: Wąski, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili... pewnie tez masz pitbulla co wyglada jak jamnik?