Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem po 30stce i dopiero się zabieram za prawo jazdy.
I tak jak patrzę na różne szkoły jazdy to większość ma część teoretyczną w tydzień, maksymalnie dwa typu 6 dni z rzędu po 5 godzin, albo rozłożone to na 6 dni w niecałe 2 tygodnie.
Te 10-15 lat temu jak znajomi robili PJ to raczej teorie trwały przez 3-4 tygodnie.
Z racji na pracę i obowiązki nie mogę sobie pozwolić na cały tydzień zajęć 16:00-21:00

Czy to jest teraz norma? Czy nadal są szkoły jazdy które rozbijają te teorię na dłuższy okres?
Po długim weekendzie będę dzwonił i się dowiadywał ale może ktoś wie jak to wygląda

#prawojazdy #samochody #motoryzacja #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu z Google, to byś się dowiedział, że da się łatwiej, szybciej, taniej. Ja leniwym anonimom nie podaję niczego na tacy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: niepotrzebny anonim, to zaden wstyd ;) Zrob teorie zdalnie, puscisz sobie wyklady w tle jak bedizesz w domu, a teorii sie nauczysz z jakiegos prawojazdy360 czy cos w ten smak robiac testy w opor, az poznasz odpowiedzi na wszystkie pytania i tylko pojdziesz na egzamin.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zakładasz profil kandydata na kierowce w lokalnym wydziale/referacie komunikacji, po założeniu możesz od razu zapisać się na egzamin teoretyczny bez żadnej nauki teorii w szkole jazdy. Tylko od Ciebie zależy ile czasu na to poświęcisz, nie musisz chodzić na żadne zajęcia. Minusy są takie, że jak robisz pierwsze prawko to nauka może Ci iść gorzej, szkoła jazdy raczej wykasuje Cię tak samo za cały kurs, nie ominie Cię krótki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Teorię najlepiej zrobić samemu i zdać przed rozpoczęciem kursu, to nic skomplikowanego. Później robisz samą praktykę i jeszcze możesz zniżkę dzięki temu dostać.
  • Odpowiedz