Wpis z mikrobloga

• 984
@donfallo Tusk był na uroczystościach w Smoleńsku tylko poleciał innym samolotem i trochę wcześniej. Pamiętam jak w telewizji były dyskusje ze nie są w stanie się dogadać prezydent z premierem i muszą oddzielnie latać.
  • Odpowiedz
@zbyszko17: Pamiętam, Tusk zapraszał Leszka do wspólnej wizyty. Kaczyński się na to uniósł przed kamerami, bo oni sobie sami zorganizują. I premier ma im nie przeszkadzać, no to nie przeszkadzano i polecieli xD
  • Odpowiedz
@MirkoSyrko to nawet nie o to chodziło. właściwe uroczystości były kilka dni wcześniej. dyplomatyczny sukces, wspólne upamiętnienie zbrodni przez Polskę i Rosję. w rosyjskiej telewizji wyemitowano "Katyń" Wajdy.
to kaczor uznał że on też musi no i poleciał w swoim stylu.
  • Odpowiedz
  • 52
@zbyszko17 OP miał wtedy 8 lat i nic nie pamięta.

Tusk leciał osobno wcześniej.
Kaczyński leciał osobno bo w tym roku były wybory prezydenckie i chciał się przypodobać.
Kaczyński przez 5 lat kadencji prezydenckiej 2005-2010 leciał do Smoleńska tylko w 2010.
  • Odpowiedz
@Czytamtwojwpistypie nie zielony dzbanie. Odpowiedziałem na komentarze pod wpisem a nie na mema. Ja wiem, że moja odpowiedź jest niewygodna więc trzeba wyśmiać co nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
Kaczyński przez 5 lat kadencji prezydenckiej 2005-2010 leciał do Smoleńska tylko w 2010.

@IcyHot: Latał tylko wtedy jak były jakiekolwiek wybory. Kiedyś był dostępny pełny kalendarz jego wizyt zagranicznych.
  • Odpowiedz
@Notes: wiem, ze to bait, ale wlasnie jak ktos mial wiecej niz 10 lat to pamieta ile PO rozwalilo wtedy i nakradlo + zlamalo wiekszosc obietnic wyborczych xD
Zielona wyspa byla skutkiem tego, ze w Polsce banki nie oferowaly takich insttumentow finansowych jak na zachodzie.
  • Odpowiedz
czemu Macierewicz wtedy jechał pociągiem

@Gluptaki: Jakiś "polak" z ramienia GRU musiał mieć pieczę nad operacją(zawsze mówił że to zamach, pewnie ma info z pierwszej ręki)

@zbyszko17 Mogłeś jeszcze dodać że Prezydent Lech Kaczyński(z dużej litery bo mu się należy, nie to co jego, ha, tfu, bratu) z jakiegoś powodu zaspał, miał taki sam problem jak Kwaśniewski? lot był spóźniony o 27 minut, co miało duży wpływ na katastrofę.
  • Odpowiedz