Wpis z mikrobloga

@De_Fault: jeśli jesteś zdrową osobą bez żadnych problemów hormonalnych i innych chorób no i jesz niby dużo i waga ci nie rusza z miejsca to TAK jesz po prostu za mało ;D, zgadzam się że 4k ze zdrowego jedzenia to sporo, ale da się nabić kalorie też innymi rzeczami, szczególnie bogatymi w tłuszcze - orzechy np.
  • Odpowiedz
@De_Fault: Ja nawet prowadziłem excela gdzie przez kilka miesięcy wpisywałem swoje kcal bardzo dokładnie, codziennie się ważyłem i wyliczałem szacowaną wagę, którą powinienem mieć po skumulowanej nadwyżce kalorycznej, przyjmując 1 kg = 7700 kcal nadwyżki. Kiedy miałem 27 000 kcal nadwyżki, ważyłem chyba o 1 kg więcej licząc średnią tygodniową z 7 pomiarów. Mam pracę zdalną, nie uprawiam żadnego sportu, więc jak to wytłumaczyć, że nie przytyłem chociaż tych 2-3
  • Odpowiedz
@WscieklyIRozjuszonyManlet Wydaje ci się max 3/10. Chyba, że jesteś tym szczęśliwcem w grupie 1%, którym to dużo daje. Poza tym zdradź przy jakim wzroście ta waga? Ja wiem, że nawet jakbym schudł, to nic by to nie dało, bo ja większość życia byłem szczupły i max byłem 3/10, a teraz jestem 2/10. Co ciekawe, to teraz przynajmniej gdy mam parę kilo za dużo ubrania lepiej na mnie leżą. Mam niecałe 168
  • Odpowiedz