Aktywne Wpisy
Just_Jump +3
Pany i Panewki, czytałem o tym ike i ikze. I chyba jestem za głupi żeby w to wejść. A mianowicie:
1. Gdzie tam do 65 roku życia, przecież połowa z nas 25-35 latków i tak nie dożyje.
2. Gdyby chciał wcześniej wyciągnąć ten hajs to i tak trzeba zapłacić podatek.
3. Jak się to rozdupcy jak trzeci filar czy inne OFE?
4. Lepiej już ten hajs wrzucać w SP500.
5. Czego nie dostrzegam?
1. Gdzie tam do 65 roku życia, przecież połowa z nas 25-35 latków i tak nie dożyje.
2. Gdyby chciał wcześniej wyciągnąć ten hajs to i tak trzeba zapłacić podatek.
3. Jak się to rozdupcy jak trzeci filar czy inne OFE?
4. Lepiej już ten hajs wrzucać w SP500.
5. Czego nie dostrzegam?

Lewusx +20
Pytam poważnie.
Nie mam wykształcenia ani doświadczenia zawodowego
Chce coś zmienić na lepsze w nowym roku.
Jaki mam możliwości? Pytam bo sam żadnych nie widzę...
Mam wrażenie że każdy zarabia 10k jak nie więcej i ma możliwość korzystać z życia.
Też bym tak chciał kiedyś...
#pracbaza #depresja #2025 #smutek
Komentarz usunięty przez moderatora
90% Polaków zarabia poniżej 10k (brutto). Mediana za rok 2024 to coś ok. 4700 netto. Więc nie - nie każdy zarabia 10k. Naczytałeś się wykopowych „programistów”, którzy w rzeczywistości mieszkają z rodzicami, chodzą do liceum i w życiu 10k na oczy nie widzieli xD
@HWD-5 No wiem o tym ale mam zakrzywiony obraz. Mieszkałem całe życie na zadupiu aż nagle powstały osiedla i domy bogatych wokół mnie. Ciche miejsce i może dlatego. Dwóch sąsiadów na przeciwko ma ferrari i g klase. Inny obok ma Porshe a kolejny Corvette tą najnowszą. Skąd oni biorą na to siano? Ja nie mam
A wszyscy dobrze wiemy że to g---o prawda. Poleciał raz 5 lat temu i teraz wrzuca w kółko te same zdjęcia, budując wrażenie że w kółko jest w podróży, a był dwa lata temu jeszcze w Egipcie i ściemnia że to
1) Pracuj i szukaj lepszej pracy
2) jednocześnie w pracy dawaj z siebie dużo
3) ciągle ucz się czegoś nowego
4) ciągle szukaj lepszej pracy
5) jak będziesz odchodził z pracy nigdy nie pal są sobą
Mam chociażby taki problem że nie wiem jak napisać CV. Bo teoretycznie mogę tam umieścić jedynie moje zdjęcie i to wszystko.
Wyjazd odpada bo nie byłem nigdy sam dalej niż 20km od domu.
Ogólnie teraz gdybym miał jechać gdzieś to depresja mi to skutecznie uniemożliwia. Boje się kontaktu z ludźmi.
No cóż wygląda na to że czeka mnie kolejny
Prowadze kanjpe sushi i znam sushi masterow ktorzy zaczynali przygode od zera w wieku 30 lat. Zarobki to od 30 pln na reke/h + napiwki +