Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +100
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Jak to w końcu jest ze sprzedażą okazjonalną na olx?
Robiłem ostatnio porządki i chciałbym przerzedzić swój sprzęt audio, który kupiłem gdzieś kiedyś uszkodzony, naprawiłem i tak sobie stoi już parę miesięcy. Nie jest to jakiś wysoki hi-end, najdroższy wzmak ma wartość ok. 3000zł.
O ile wpisuję się w tą regułę pół roku (bo tyle już trzymam sprzęty), to bardziej mam pytanie o tą regułę 75% minimalnego wynagrodzenia. Powiedzmy ten wzmak za 3000zł jest gdzieś na granicy tego limitu, ale z drugiej strony patologią byłby brak możliwości sprzedaży czegokolwiek za cenę wyższą niż te 3200 zł, np. kupuję Iphone w sklepie, po pół roku chcę go sprzedać, ale tylko tyle maksymalnie mogę wziąć. Choć też nie wiem w jaki sposób liczyć te 75%, czy od brutto, czy od netto.
#olx #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jednakże możesz sprzedawać takie rzeczy na OLX i tylko informacje z OLX jest że twoje dane zostaną przekazane do US.
i to US zdecyduje co z tym zrobi . Jak sprzedaż jedną sztukę to raczej nikt nie będzie robił z tego problemu przy 5 już może być gorzej
najlepiej daj że nie wysyłasz, przy odbiorze osobistym jak kasa nie przeszła przez konta to ....