Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanKapusta "Nikomu to nie przeszkadza, tylko tobie" to jest klasyka życia w Polsce. Nie można przetłumaczyc tego na inne języki, zeby zabrzmiało tak dosadnie. To stwierdzenie mogloby byc przewrotną odpowiedzią na mema "Jezu, wy tu tak zyjecie?". Zgłoszenie mobbingu w pracy? Oberwie każdy, ale najmniej ten który jest mobberem.
  • Odpowiedz
@vaffanculo: Zgłoszenie czegokolwiek jest zazwyczaj najbardziej dotkliwe dla zgłaszającego. Bo "wymyśla", "robi problem z niczego". Wszystko rozbija się o to, że ktoś musi coś z takim zgłoszeniem zrobić, a choćby to była pierdoła za którą i tak ma płacone, to zawsze będzie widział niechcianego petenta. I zgodzę się, że ciężko byłoby to wytłumaczyć obcokrajowcowi XD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
Odpiszę zbiorczo :)

Jak rozumiem, jesteś za tym, żeby ludzie idąc do samochodu zaparkowanego naprzeciwko ich klatki schodowej szli najpierw do najbliższego przejścia dla pieszych, tak powiedzmy 80 metrów w jedną stronę, potem 80 z powrotem? Tak samo, gdy idą wynieść śmieci, a kosz jest po drugiej stronie ulicy?

@tomtom666: Po 1 - bloki są bardzo często w strefie zamieszkania, gdzie piesi mogą zasadniczo "łazić gdzie chcą", ale załóżmy że tak nie
  • Odpowiedz
@A330: Tutaj nie chodzi o to, że policjant mało zarabia, tylko o to że w dużych miastach wojewódzkich są ogromne braki kadrowe bo nie ma chętnych do pracy w policji, a Ci którzy pracują to mają bardzo dużo roboty której fizycznie nie są w stanie wykonać i później czekasz na przyjazd patrolu do stłuczki nawet 4 czy 6 godzin.
Po drugie masz taki problem, że kobiety pchają się do mundurówki
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Nowystaryziel: ale oczywiście masz rację i ja naprawdę nie jestem z tych, co wzywają policje do byle czego. Szkoda mi tych krawężnikow, bo serio są przeciążeni. Problem jest tam wysoko w rządzie, bo durnie zle rozdzielaja moje pieniadze. Ja place na policje i wymagam zeby było bezpiecznie
  • Odpowiedz
@A330: zgadzam się w 100%. Podam przykład z pracy gdzie w poprzedniej robocie kolega chciał się trochę wybić w firmie i awansować, zaczął być tyrany gdy zaczął naprawiać błędy i poprawiać sytuację w firmie. Oczywiście co z tego wyszło? Jego bezpośredni przełożony zaczął go gnoić i kłamał u szefa na jego temat aż kolega sam odszedł bo mimo dużego wkładu w pracę był "problemem" w firmie. Na swoim przykładzie miałem
  • Odpowiedz