Wpis z mikrobloga

@JacekPiekar klasyka, sam znam kilka podobnych historii ze swojego otoczenia gdzie starsza osoba, która nie miała żadnej bliskiej osoby przepisywała mieszkanie czy majątek osobom, które im pomagały w ostatnich latach życia.
  • Odpowiedz
@JacekPiekar @SandalzJezusa no proszę czyli takie historie się zdarzają. Póki co ja znam tylko jedną za to odwrotną xD znajoma para pomagała takiej babuszce przez lata, przygarniali ja co święta to siebie itd a na koniec jak już babcia nogi wyciągnęła to mieszkanie warte całkiem spore pieniądze normalnie dostała w spadku wyklęta córka na którą psioczyła całe życie xD
  • Odpowiedz
@KedzioRRz: podobna sytuacja się zdarzyła mojej mamie, jak kupiła swoje mieszkanie to zaczęła pomagać starej 80+ lat pani mieszkającej na tej samej klatce, latała z jej zakupami zajmowała się nią, do lekarzy woziła itp. I to tak z 10 lat prawie. A potem ta sąsiadka przepisała swoje mieszkanie na kobietę od której mama kupiła swoje mieszkanie. bo ją bardziej lubiła. na umowie o ten spadek się dogadały że tamta ma
  • Odpowiedz