Wpis z mikrobloga

Mój znajomy dentysta proponuje mi po znajomości wszczepienie implantu zęba za 1100zł 600zł implant 500zł robota.
Implant jest ściągnęty z Chin ale podobno nic się nie różni od Straumanów czy Neobiotechów i jak to powiedział śruba jak śruba, posłuży tyle samo.
Korona też tanio w miarę bo 2k.
Wacham się,niby tytan,niby dobrze się wiąże z koscią ale mam takie uprzedzenie trochę to chińskiej jakości.
I nie wiem co robić bo ponad połowę taniej tzn implant + korona = jeden implant Straumman np.
Słucham rad, chodzi o dolną szóstkę.

#medycyna #stomatologia #ankieta #pytanie #pieniadze #zdrowie
Hej_o - Mój znajomy dentysta proponuje mi po znajomości wszczepienie implantu zęba za...

źródło: temp_file7113349694504556734

Pobierz

Wszczepił byś sobie chiński implant zębowy?

• Tak 35.8% (57)
  • Nie 64.2% (102)

Oddanych głosów: 159

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@H_e_j_o

takie uprzedzenie trochę to chińskiej jakości.

piszesz to z chińskiego telefonu siedząc przed chińskim laptopem a w twoim mieście jeżdżą chińskie autobusy
to już nie te czasy
  • Odpowiedz
@vieniasn Zgadza sie, ludzie zyja jeszcze starymi TDI, a zapominaja, ze Japonia tez startowala z poziomu Chin i kradla patenty. Dzisiejsze Chiny wyprzedzily juz praktycznie technologiczny swiat.
  • Odpowiedz
@H_e_j_o powiem Ci tak. Też jestem w trakcie wszepiania ( w sumie to za 3 tyg będę miał już gotowe zęby w gębie) to jeśli bierzesz towar nie z aliexpress a z prześwietlonego źródła, bo w końcu 2.5mld skośnych gdzieś też robi zęby tak? To czemu by nie. Bardzo wielu znajomych kupilo okulary na aliexpress lub bezpośrednio i nie różnią się one niczym od tych od optyka. A kosztowały 7-10 mniej
  • Odpowiedz
w sumie to zależy, implant to tak naprawdę tylko śruba tytanowa lub cyrkonowa, zatem o ile źródło pewne to nie powinno mieć to znaczenia, ale z drugiej strony nigdy nie wiesz, i tak naprawdę się nie dowiesz do czasu, bo potencjalne problemy mogą wystąpić od razu (odrzuty), ale mogą równie dobrze wystąpić za kilka-kilkanaście lat... Oczywiście możesz zminimalizować ryzyko wizytami u innego stomatologa w celu wykonywania regularnych zdjęć implantu oraz otaczającej go
  • Odpowiedz