Wpis z mikrobloga

Co jest nie tak z niepijącymi alkusami? Wiem dałnie jeden z drugim, że nie pijesz bo już mi to mówiłeś 100x.
Dlaczego oni się tym szczycą i się tym podniecają?
Ludzie mają różne problemy, nie wiem, np. nietrzymające zwieracze, ale nikt z nich się nie chwali publicznie że już x czasu nie wali kupy w majty, ani sobie nie robią aplikacji żeby zliczać te dni kiedy mają czyste gacie. Ogarnijcie się bo psujecie atmosferę normalnym ludziom na różnych spotkaniach tam gdzie pojawiają się procenty.

#pijzwykopem #alkoholizm #p--o #wodka #a-----l
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co jest nie tak z niepijącymi alkusami? Wiem dałnie jeden z drugim, że nie pijesz bo już mi to mówiłeś 100x.

Ludzie mają różne problemy, nie wiem, np. nietrzymające zwieracze, ale nikt z nich się nie chwali publicznie że już x czasu nie wali kupy w majty, ani sobie nie robią aplikacji żeby zliczać te dni kiedy mają czyste gacie. Ogarnijcie się bo
  • Odpowiedz
@robolol:

Wiem dałnie jeden z drugim, że nie pijesz bo już mi to mówiłeś 100x.

Jest dokładnie na odwrót. Impreza bez picia w tym kraju jest niemozliwa, bo alkusy przez cały wieczór będą ci wciskać
  • Odpowiedz
@Daymare oczywiście można to sprowadzić do absurdu, ale to chyba oczywiste, że chodzi o "nieco" większą częstotliwość

po prostu wbrew wyobrażeniom wysoko funkcjonujacy alkoholizm do pewnego momentu nie rzuca się aż tak mocno w oczy, ani dla uzaleznionego ani dla otoczenia, więc tezy, że by zostać alkoholikiem trzeba się postarać są zwyczajnie głupie

oczywiście czepianie się przez antyalkoholowych nadgorliwców każdego kto ma akurat w ręce p--o też mądre nie jest, ale
  • Odpowiedz
@robolol: Ze swojego doświadczenia z odstawienia wszystkich używek mogę powiedzieć że początkowy etap jest na tyle trudny że takie trąbienie do okola służy najbardziej przekonaniu samego siebie do swoich nowych postanowien. Całe życie żyłem zupełnie inaczej i żeby zmienić to myślenie to właśnie taka trochę szopka w poglądach się zrobiła. Teraz jest to ustabilizowane na tyle że lata mi to co kto uważa o używkach, wiem tyle że to już
  • Odpowiedz
@robolol: W ksiazce w co graja ludzi było to tlumaczone tak: oni ciagle graja w gre alkocholik, tylko teraz są alkocholikiem abstynetem. Albo alkocholikiem walczacym. Z mienia na lepszy, plus realnie walcza z uzalezniem fizycznym i redukuja jego skutki, wiec nie chec tego krytykować, ale pełne wylecznie jest wtedy, gdy masz w dupie alkochol. Tak jak w fajnkach trudne jest to ze nagle znajomych i sytuacje socjalne, tak samo tutaj,
  • Odpowiedz
@robolol: Trochę empatii człeku.. Mało masz pojęcia o ludzkiej psychice i ludziach widać. Często mówimy innym różne rzeczy bo dajemy tym dodatkowo pewności. Wiesz, skoro Ci powiedziałem że coś zrobię to teraz głupio nie zrobić.. Niektórzy chcą być pochwaleni bo w sumie to im pomaga..
ale k---a no piwniczak co to pewno ma 24 lata myśli że się zesrał XD
Oczywiście są rózne sposoby mówienia, niektórzy są w c--j nachalni
  • Odpowiedz
@robolol: Dla ciebie wygranie z nałogiem i konsekwencja w działaniu to nie są osiągnięcia więc jak mówi klasyk: głupiemu nie przetłumaczysz a mądremu nie musisz.
  • Odpowiedz
  • 0
@robolol jeśli Tobie tak często mówią to pewnie jako doświadczeni w boju i napompowani wiedzą, widzą pierwsi że przesadzasz, w tej chorobie kiedy Ty się zorientujesz będzie już za późno
  • Odpowiedz
@robolol: ja się nie chwalę, ale jak się ktoś zapyta czemu to mówię że poprostu miałem dość każdej imprezy z alko. Gdzie nie pójdziesz, z kim się nie spotkasz wszędzie niestety alko. Jestem po nastu imprezach bez picia i szczerze mogę powiedzieć że jestem lepszy bez picia mam lepsze heheszki, spostrzeżenia, wiem co mówię i najważniejsze rano głowa nie ćmi tylko na spacerek z dzieckiem nie szukając wody czy innych
PietroPawlo - @robolol: ja się nie chwalę, ale jak się ktoś zapyta czemu to mówię że ...

źródło: Screenshot_20241228_114122_I Am Sober

Pobierz
  • Odpowiedz

@robolol: Bo jest to dla nich ogromny sukces? Jednak jest, jeśli ktoś był alkoholikiem i wyrwał się z nałogu. Choć dla przeciętnego człowieka to może wydaje się śmieszne.
  • Odpowiedz
@robolol: a co jest nie tak z pijącymi?

Zatruwasz organizm wznosząc toast "na zdrowie", tylko po to, żeby zabić ostatnie szare komórki w mózgu.

Dużo lepiej chwalić się tym, że nie pijesz, nie palisz czy nie wciągasz, niż to robić.
  • Odpowiedz

@robolol: Pewnie z powodu życia w kraju alkoholików. Druga kwestia to dbanie o zdrowie - faktycznie jest to jakiś powód do dumy.

Ludzie mają różne problemy, nie wiem, np. nietrzymające zwieracze, ale nikt z nich się nie chwali publicznie że już x czasu nie wali kupy w majty, ani sobie nie robią aplikacji żeby zliczać te dni kiedy mają czyste
  • Odpowiedz