Aktywne Wpisy

StaryWedrowiec +192
DoktorMorela +7
Spotkałem sie na grilla ze znajomymi i chyba na wykopie siedzą życiowe porażki i niedojdy.
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś

Kiedy nie trenuje na siłowni to moje ciało zaczyna dziwnie się zachowywać. Mianowicie odczuwam znaczne obniżenie czucia w mięśniach, takie niepokojąco negatywne. Tak jakbym tracił czucie, jakby moje mięśnie zanikały. Wygląda to tak jakby moje ciało nie znało tego stanu neutralnego (w jakim żyje 99% ludzi na świecie), a tylko ten z napięciem kiedy ćwiczę oraz ten negatywny jak gdybym siedział i się nie ruszał.
Co więcej, to obniżone czucie powoduje u mnie coś ala tiki nerwowe, bo co chwilę wymuszam napięcie jakiegoś mięśnia, aby go poczuć.
Zastanawiam się skąd to może wynikać? Ćwiczę na siłowni od 16 lat, więc może przyzwyczaiłem moje mięśnie do życia w napięciu i nie potrafią one funkcjonować w innym stanie?
Albo po prostu jestem domyślnie słaby fizycznie i tylko trening siłowy powoduje że czuje się dobrze?
Mam obawy jak to będzie na starsze lata jak już fizycznie nie będę mógł ćwiczyć z taką intensywnością jak teraz. Nie wyobrażam sobie regularnego życia w takim stanie jak opisałem wyżej. Mam nadzieję że moje ciało z wiekiem przestanie oczekiwać ciągłego napięcia.
#silownia #fitness
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi