Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, na pewno ktos z Was posiada macbooka air- żałujecie zakupu, czy jestescie zadowoleni? Co Was przekonało ostatecznie? Jakie widzicie zalety i wady w porownaniu do Windowsa?
#macos #macbook #apple

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
- 10 godzin pracy na baterii przy bezgłośnym komputerze
- integracja z innymi urządzeniami - słucham muzyki na kompie, dzwoni telefon -mogę odebrać na kompie - jakby nie UE, to ta integracja byłaby jeszcze większa
- 99% aplikacji Windowsowych ma swoje odpowiedniki
- touchpad jest genialny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nakreślę swoją perspektywę. Jestem w pełnym ekosystemie apple, mam też laptopa z windowsem i konsolę do grania. Miałem wcześniej macbook pro na intelu, a obecnie macbook air m2.

Może to kwestia przyzwyczajenia do Windows, ale uważam, że finder na macos jest mniej intuicyjny od eksploratora plików na windows (chociaż zapewnia więcej możkliuwości). Jak ktoś pierwszy raz ma styczność z macos, a ma wieloletnie doświadczenie z windows, to naprawdę trzeba się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja kupiłem MacBooka Pro jakiś czas temu i nie żałuję, co prawda trzymałem też Air i jest leciutki i bateria lepiej trzyma. U mnie 12h a Air do 20h nawet ale natury nie oszukasz bo większa ilość głośników, wiatraki i 120hz musi tą energię brać skądś. Dla mnie priorytetem było, aby obsługiwał 2 wyświetlacze więc wybór padł na Pro, a ten model Aira co chciałem to była różnica 4
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mam w domu pro i air. Korzystamy (z obu linii) od lat. Nie żałuję, to genialny sprzęt, ale z Apple jest tak, ze im więcej ich urządzeń masz, tym lepiej. Bez iPhone’a bym nie kupował.
A no i poświęć jeden dzień na naukę systemu, skrótów klawiszowych etc.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: M1 8/256
Zalety:
- Lekki
- Długo działa na baterii
- Dobry ekran 1600p (2 lata temu chyba najlepszy w niskiej cenie)
- fantastyczny touchpad (ten argument wydawał mi się kiedyś idiotyczny, a teraz chciałbym taki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W Euro.com masz oznaczone jako US na końcu nazwy produktu. W pozostałych sklepach trzeba dopytywać mailowo i liczyć się z ruletką gdzie 9/10 szans jest na ISO :/
  • Odpowiedz