Aktywne Wpisy

MLeko29 +455
Dzień dobry
źródło: 1000063944
Pobierz
derek25 +323
Kupiłem nielegalną, zakazaną wodę.
Bagiety już jadą po mnie na sygnale.
#systemkaucyjny #kaucja #zakupy
Bagiety już jadą po mnie na sygnale.
#systemkaucyjny #kaucja #zakupy
źródło: 1000028028
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
@rachuneksumienia: I ten libek może być iskrą, która pokaże jakie są problemy i jak je rozwiązać. Cała inba o niedziele handlowo-niehandlowe to jest robienie z personelu handlu takiego zwirzontka dla nie-proletariatu, któremu się rzuci kość (wolna niedziela, robolu!) i udaje, że innych problemów już nie ma.
To nie jest tylko 8 godzin wolnego w Wigilię. Bo w projekcie masz 8 dni wolnego w Wigilię ale wszystkie handlowe niedziele w grudniu.
Czyli zyskujesz 8 h
Pytanie czy należy to rozwiązać tak, by dokręcić śrubę tym który pracują w handlu i zmusić ich donorach w niedzielę
Czy np. ugryźć problem bardziej strukturalnie od strony że Polacy za dużo pracują i wprowadzić 4 dniowy tydzień pracy?
@rachuneksumienia: projekt zmienia 2 na 3 niedziele handlowe (dojdzie pierwsza, jest już 2 i 3).
Personalnie bym w ogóle wywalił zakaz handlu w niedziele, a za to nakazał udzielanie dwóch dni wolnego co minimum 6 dni oraz poszerzył katalog dni wolnych od pracy - co najmniej o wigilię i sylwestra.
jeżeli będziesz pracować 3 niedziele wcześniej czyli 24h, to potem od wigilii do nowego roku masz wolne z racji świąt + godzin wyrobionych w miesiącu xD