Wpis z mikrobloga

I tak sobie żyjesz martwy, dopóki jakiś libek nie wskoczy do twojego wiru na ułamek sekundy w Wigilię żeby udowodnić że to nic takiego.

@rachuneksumienia: I ten libek może być iskrą, która pokaże jakie są problemy i jak je rozwiązać. Cała inba o niedziele handlowo-niehandlowe to jest robienie z personelu handlu takiego zwirzontka dla nie-proletariatu, któremu się rzuci kość (wolna niedziela, robolu!) i udaje, że innych problemów już nie ma.
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Oczywiście, że niedziela niehandlowa jest problemem, ponieważ przepracowani Polacy maja wtedy w zasadzie tylko jeden techniczny dzień w sobotę by zaopatrzyć się na cały tydzień.

Pytanie czy należy to rozwiązać tak, by dokręcić śrubę tym który pracują w handlu i zmusić ich donorach w niedzielę

Czy np. ugryźć problem bardziej strukturalnie od strony że Polacy za dużo pracują i wprowadzić 4 dniowy tydzień pracy?
  • Odpowiedz
wszystkie handlowe niedziele w grudniu.

@rachuneksumienia: projekt zmienia 2 na 3 niedziele handlowe (dojdzie pierwsza, jest już 2 i 3).

Personalnie bym w ogóle wywalił zakaz handlu w niedziele, a za to nakazał udzielanie dwóch dni wolnego co minimum 6 dni oraz poszerzył katalog dni wolnych od pracy - co najmniej o wigilię i sylwestra.
  • Odpowiedz
@rachuneksumienia: jak tracisz 24 ? xDDDD ty wiesz co to jest np. pełny etat
jeżeli będziesz pracować 3 niedziele wcześniej czyli 24h, to potem od wigilii do nowego roku masz wolne z racji świąt + godzin wyrobionych w miesiącu xD
  • Odpowiedz
@rachuneksumienia ehh, tak to niestety wygląda. Pewnie gdyby mi się kiedyś przypadkiem nie udało wyrwać na stanowisko kołchozowego nadzorcy to już bym padł na ryj. Szkołę robiłem zaocznie to rzuciłem, bo jak z piątkowej popołudniówki iść w sobotę na ósmą, dramat.
  • Odpowiedz