Wpis z mikrobloga

@MistrzDarta: Polityk Konfederacji: mówi coś
Wykopek: oszukaństwo przez zaniechanie, nie wytłumaczył wszystkiego i nie dał wszystkich wątków, której ja uważam za potrzebne, więc to była cyniczna gra, zwłaszcza, że miał aż 10 minut wywiadu!
  • Odpowiedz
  • 5
@Retroop: no tak, przytoczyłem nic nie wnoszące fakty w tych wątkach xd. Albo polityk takiej klasy na jaką się kreuje jest niekompetentny, albo celowo wybiera rzeczy pod swoją tezę
  • Odpowiedz
co cie to obchodzi jak ty rusko onuco nawet głosować nie mozesz?

@Latarenko: widzę, że poziom przeciętnego konfiarza z roku na rok spada, w miarę jak rośnie impregnacja pisowskim syfem. A może tak było od początku, w sumie to żadna różnica, powinniście zniknąć na śmietniku razem z pisem. Tymczasem znikaj tam, gdzie twoje miejsce.
  • Odpowiedz
@Latarenko: że Polsce grozi blackout i musimy kupować energię z Niemiec?

@MistrzDarta: No i co z tym kłamstwem?
https://www.wnp.pl/energetyka/eksport-pradu-przebil-kolejna-granice-czasem-mamy-tansza-energie-niz-sasiedzi,857277.html

W I półroczu 2024 roku najwięcej energii przypłynęło do Polski z Niemiec – około 34 proc. (rok wcześniej około 39 proc.), a w drugiej kolejności ze Szwecji – 25 proc. Trzecim kierunkiem importu były Czechy z około 16-procentowym udziałem (rok wcześniej około 13 proc. proc.).
Latarenko - >@Latarenko: że Polsce grozi blackout i musimy kupować energię z Niemiec?...

źródło: obraz_2024-12-23_193620344

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Latarenko: ale nikt nie mówi, że to kłamstwo, tylko przedstawia to w nieprawdziwym kontekście. Energię kupujemy w celu obniżania jej kosztu na naszym rynku, a nie z powodu barku mocy w polskim systemie energetycznym
  • Odpowiedz