Wpis z mikrobloga

#tibia
Czy ktoś próbuje sie logować non stop na moje konto? O co tu kaman. Takie mejle mi przychodzą. Dodam, że Tibii nie tykałem od wielu lat.
Camuflash - #tibia 
Czy ktoś próbuje sie logować non stop na moje konto? O co tu kama...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Camuflash: no ja bym zmienił chyba że masz postać 13 lvl którym grałeś 15 lat temu w podstawówce xD ale ogólnie o inne portale też zadbaj, zmień hasło na tym mailu i na innych portalach powiązanych z tym mailem, zadbaj o higienę tych nowych haseł (nie takie same i nie kombinację typu słowo+nazwa_portalu, niesłownikowe, długie i kombinacja dużych i małych liter, cyfr i znaków specjalnych)

konto w tibii możesz dodatkowo
  • Odpowiedz
@Camuflash weź tam się zastanów, czy nie zrobiłeś popularnej głupoty i nie masz tych samych danych logowania gdzie indziej. Kiedyś miałem tą samą sytuację ze Steamem. Mnóstwo prób logowań, konto przeze mnie zapomniane, ale była dwuetapowa weryfikacja więc nic się nie działo, do czasu aż ktoś mi się tym loginem i hasłem wbił na konto sony, gdzie akurat byłem świeżo po jakimś zakupie i zapomniałem odpiąć karty. Uszczuplił mi chwilowo konto
  • Odpowiedz
@Reiter1906 Od razu chargeback z banku, ale w tym przypadku masz potem zbanowane konto, w międzyczasie skontaktowałem się z supportem sony, a musiałem jednocześnie odzyskać konto sony bo zmienili mi tam hasło i włączyli weryfikację dwuetapową, której nie miałem, miałem tylko dostęp do maila przypisanego do konta. Chyba dwie rozmowy na infolinii, pytania o ostatnie transakcje wykonane przeze mnie, konto odzyskane, transakcje anulowane bez problemu i na koniec wycofałem chargebacka z
  • Odpowiedz