Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#budujzwykopem #nieruchomosci #remontujzwykopem
pisze z anonima bo nie mam konta.
Sciana pomiędzy lokalami w szeregowcu, a bliźniaku
A dokładnie - czy jeśli kupię lokal skrajny w szeregowcu, to ściana pomiędzy mną a sąsiadem może mieć gorsze parametry akustyczne, niż gdybym kupił lokal w bliźniaku? Na co zwracać pod tym względem uwagę? Nie dokopałem się w necie do informacji (norm) dotyczących tego rozgraniczenia pomiędzy szeregowcem a bliźniakiem..
Przyglądam się (a raczej obserwuję i czekam na dalsze spadki cen) dwóm ofertom, obydwie nieruchomości widziałem, obydwie są w zasadzie tak samo dobre (szeregowiec może troche lepszy z uwagi na dojazd), ale martwię się że ściana w szeregowcu od sąsiada niczym nie będzie się różnić niż te w bloku

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jest tyle rzeczy które można spartolić mając nawet najlepszy materiał że to wróżenie z fusów. Wspólna ściana to zawsze duże ryzyko. No ale stawiał bym na silikat 24cm najlepiej i to ten pełny, akustyczny.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lukasz-szwach nie mogę "postawić na coś" budujac, chcę kupić nie wybudować. Natomiast zawsze mogę dowiedzieć się, z czego jest zrobiona ta ściana. Więc, oprócz tego co wymieniłeś co Twoim zdaniem będzie OK, a co zdecydowanie NIE OK?

@kacappylon wiadomo ze " zależy od materiału z którego zbudowane są ściany". Tyle, ze moze sa normy ktore o tym mowia. W przypadku blizniakow z tego co czytalem
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim dodatkowo zobacz dziennik budowy przed zakupem - na rzucie budynków i w opisie będzie widać co i jak (nie jest to gwarantem naszym kraju, ale zawsze coś)
  • Odpowiedz