Obecny poziom stężenia CO2 w powietrzu jest ponad 7 razy niższy od poziomu stężenia CO2 w powietrzu z epoki dinozaurów. Jest to empiryczny dowód na to, że nawet 7-mio krotnie wyższe stężenie CO2 w powetrzu nie jest w stanie zabić nas, a dla życia roślinnego i zwierzęcego jest to nawet bardzo korzystne. Cała ta pseudo nauka skupiona wkoło globalnego ocieplenia to w rzeczywistości otoczka do kampanii reklamowej produktów OZE, które chce nam się wciskać mimo niedopracowania do końca systemów tej technologii. CO2 to życie dla planety, a nie śmierć. Musimy tylko dopilnować żeby nie wycinać zbyt wielu lasów i puszczy. Reasumując, powinniśmy natychmiast zatrzymać ratyfikację umowy handlowej z MERCOSUR, która prowadzi do znacznego zwiększenia wycinki puszczy amazońskiej.
nawet 7-mio krotnie wyższe stężenie CO2 w powetrzu nie jest w stanie zabić nas,
@Orzeu88: już nie bądź tego taki pewny. Naszą całą cywilizację zniszczy nawet brak prądu przez dwa tygodnie ( ͡°͜ʖ͡°)
To, że jakieś rośliny będą nadal rosły i że dinozaury mogłyby je zjeść, wcale nie oznacza, że ludzie by przeżyli. Nasze rolnictwo jest nastawione na bardzo wydajną uprawę wyselekcjonowanych roślin, które
@Orzeu88: Nie jestem zbytnio eko ty weź urwy nie rób z logiki. Może i kiedyś było więcej CO2 ale nie było wcale całej masy innego syfu którego obecnie jest pełno w powietrzu, wodzie, glebie i gdzie tam chcesz.
@Orzeu88: czyli wierzysz naukowcom którzy obliczyli poziom dwutlenku węgla przed kilkunastu milionów lat, ale jednocześnie nie wierzysz tym samym naukowcom w aktualne zmiany klimatyczne. No ok
W ogóle to fajnie, że ktoś zamazał liczbę pod 0.3% i wstawił tam właśnie te 0.3%
@kwanty: ale teraz zabłysnąłeś :D Skąd biorą takich jak Ty? :D Drzewa za czasów dinozaurów występowały bardzo bujnie i byly dużo wyższe niż teraz. Rosły także ogromne paprocie itd. Skąd czerpiesz wiedzę ? Wiedziałem, że trafię tu wybitnych "egzpertuf"
@Homodoctus: lol, oczywiście że nadmiar CO2 zabije rośliny. Ale to nawet nie o CO2 chodzi. Sądzisz, że temperatura lub opady się nie zmienią? Że to tylko CO2 będzie więcej i wszystko inne pozostanie takie samo? Wystarczy, że danego roku popada trochę więcej lub trochę mniej i od razu mamy klęskę urodzaju na polach.
@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: xD a wiesz, że tu gdzie tera mieszasz był lodowiec i że teraz go nie ma? Tu nawet nie chodzi o dane naukowe ale o zwykłą logikę której wasze proste mózgi nie potrafią ogarnąć :D Jako jedyny naród na świecie macie zamiar rozwalać swój kraj bo korporacje zrobiły kampanie reklamową produktów OZE :D Ten lodowiec który stworzył jezioro obok mnie na pewno cofnął się bo jaskiniowcy palili za dużo
@asdfghjkl: gdybym włączył telewizor to przez całą fałszywą pandemię siedziałbym w domu wystraszony rzeczami które nie istnieją xD Wg. telewizora wszędzie panował śmiercionośny wirus i granice były pozamykane. Dziwne, że kilka razy w tyg.przekraczałęm granice i ani razu nie byłem kontrolowany. Ani razu też nie założyłęm maseczki i żyje :D
Jest to empiryczny dowód na to, że nawet 7-mio krotnie wyższe stężenie CO2 w powetrzu nie jest w stanie zabić nas
@Orzeu88: Wat? Przecież ludzie pojawili się na Ziemi ok. 63 mln lat po dinozaurach w zupełnie innym klimacie. Dowiedz się najpierw co to jest dowód empiryczny zamiast wierzyć we Flinstonów i pisać bzdury.
A tak poza tym to bait 2/10, bo odpisałem zielonce z kontem od wczoraj :P
CO2 to życie dla planety, a nie śmierć.
Musimy tylko dopilnować żeby nie wycinać zbyt wielu lasów i puszczy.
Reasumując, powinniśmy natychmiast zatrzymać ratyfikację umowy handlowej z MERCOSUR, która prowadzi do znacznego zwiększenia wycinki puszczy amazońskiej.
źródło: co2 w epokach
Pobierz@Orzeu88: już nie bądź tego taki pewny. Naszą całą cywilizację zniszczy nawet brak prądu przez dwa tygodnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To, że jakieś rośliny będą nadal rosły i że dinozaury mogłyby je zjeść, wcale nie oznacza, że ludzie by przeżyli. Nasze rolnictwo jest nastawione na bardzo wydajną uprawę wyselekcjonowanych roślin, które
W ogóle to fajnie, że ktoś zamazał liczbę pod 0.3% i wstawił tam właśnie te 0.3%
XDDDDDDDDD
Komentarz usunięty przez autora
@Homodoctus: lol, oczywiście że nadmiar CO2 zabije rośliny.
Ale to nawet nie o CO2 chodzi. Sądzisz, że temperatura lub opady się nie zmienią? Że to tylko CO2 będzie więcej i wszystko inne pozostanie takie samo? Wystarczy, że danego roku popada trochę więcej lub trochę mniej i od razu mamy klęskę urodzaju na polach.
Ja naprawdę doceniam, że są ludzie gotowi iść pod
@Gumaa: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no tak dobrze haha
wytlumacz mi teraz jak kleski urodzaju zagrazaja ludzkosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Orzeu88: Wat? Przecież ludzie pojawili się na Ziemi ok. 63 mln lat po dinozaurach w zupełnie innym klimacie. Dowiedz się najpierw co to jest dowód empiryczny zamiast wierzyć we Flinstonów i pisać bzdury.
A tak poza tym to bait 2/10, bo odpisałem zielonce z kontem od wczoraj :P