Aktywne Wpisy

bartlomiej_rakowski +799
Noo i to by było na tyle z dzisiejszych testów xD Sorry, że Was zawiodłem Szanowne Państwo, kochani moi. Zapytałem obsługę co jest pięć i powiedzieli, że dziś lepiej tego nie robić (uprzedziłem, że mam 3 wory butelek) bo sami jeszcze nie wiedzą i mają wytycznych jak postępować z butelkami bez znaku kaucji i dlatego też realizacja bonów jest utrudniona (naklejona kartka pic rel) - czyli pokrywa się to z tym co
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Gorące zawalone typem, który przywiózł śmieci do Lidla i się dziwi, że nie chcą mu za to zapłacić xDDD
To jest znak kaucji, jak macie butelkę z nim to wtedy odzyskacie 50 groszy albo 1 zł. Takie butelki są w sprzedaży od dzisiaj - w teorii, bo na razie sklepy wyprzedają zapasy bez tego oznaczenia.
Owszem, w ramach testów do końca września Lidl przyjmował śmieci i płacił 10 groszy od sztuki, ale
To jest znak kaucji, jak macie butelkę z nim to wtedy odzyskacie 50 groszy albo 1 zł. Takie butelki są w sprzedaży od dzisiaj - w teorii, bo na razie sklepy wyprzedają zapasy bez tego oznaczenia.
Owszem, w ramach testów do końca września Lidl przyjmował śmieci i płacił 10 groszy od sztuki, ale
źródło: temp_file4043699005369485722
Pobierz

Pytanie do osób grających CFD/małp
Macie jakiś dobry sposób na COPE po rozwaleniu kasy i tym jak mało zabrakło żeby byc grubo na +?
W ostatnim czasie pobawiłem się trochę z CFD na akcjach. Dopiero się uczyłem, jednak wszystkie moje pozycję były sensowne i logiczne, W jednej obsrałem się chwilową zmianą kursu i zamknąłem bez sensu. (Pierwszy CFD), 80 pipsów dalej była już zwała do piekła zgodnie z planem.
Innym razem to co myślałem, że jest dołkiem okazało się dłuższym zjazdem w dół, ale nadal byłem pewny, że odbicie to kwestia czasu więc czekałem, marcin dzwonił codziennie, później spadło w okolice 65% nadal uważałem, że odbicie to kwestia tygodni max więc doładowałem depo.
Poźniej trochę mi powódź namieszała i do tego cięższy okres w pracy, nadgodziny i nie miałem do tego głowy gdy znowu zbliżyło się w okolicę 50% rozważałem nadal doładowanie depo i uśrednienie. Niestety natłok pracy + zmęcznie i frustracja stwierdziłem, że zostawię to jak jest i poczekam i dokładnie to miejsce okazało się dołkiem.
Pozamykało mi pozycję i oczywiście dwa tygodnie później pompa trwająca do dzisiaj.
Nie przegrałem ani bardzo dużej kwoty, a zakładając konto liczyłem, się z tym, że wszystko co wpłacę może być stracone.
Gdybym taką kwotę zgubił czy wydał na divy i alko to bym machnął reką, ale fakt rozwalenia tego na CFD i oglądanie teraz wielodniowej zielonej pompy w kosmos powoduje u mnie jakąś irytację na samego siebie z powodu braku bycia konswkwentnyn w planach i tego, że moje długoterminowe prognozy były słuszne.
Czytałem jakiś czas temu Best Loser Wins: Why Normal Thinking Never Wins the Trading Game i tam jest ta wzmianka o Tiger Woods, że gość po uwaleniu dołka potrafi przejść do kolejnego z czystą głową gdzie inni do końca gry w głowie analizują stare porażki.
#gielda #cfd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Prognozy nie mają być słuszne, tylko czasem trafne i jednocześnie takie, które wytrzymają rozsądnego stopa. A jeśli nie ma stopa, to prędzej czy później pomyłka wyczyści. To nie jest zabawa w to kto ma rację, tylko kto na braku racji nie zostanie bankrutem. A istotny brak
1. Twoje prognozy nie były słuszne ani trafne, skoro zostałeś wywieziony. Bet to "uzyska/straci x pkt w czasie nie dłuższym niż y dni". Do tego musisz mieć hajs na utrzymanie pozycji, jak co chwilę z innych środków musiałeś dopłacać to coś nie pyklo z wyliczaniem sl, tak po prostu.
Kiedyś w przyszłości WIG20 będzie miał 2000 pkt. Kiedyś w przyszłości będzie miał 2500 pkt. No, ale to nie bety,
Moje były słuszne, to, że byłem świadom, że problemy firmy są przejściowe i to tylko kwestia czasu, nie sądziłem, że firma wybierze hard-way i swoje problemy przedłuży jednak kierunek musiałbyć
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
Naprawde wspolczuje ze ktos jest sklonny marnowac lata na giedly, gdzie jak masz 50 spolek w 10 braznach to musisz wszystko sledzic
Juz abstrah'u'j'ac od mieszkan to mozna dowolny biznes kupic i skalowac albo flipowac firmy po
@mirko_anonim: byle ETF na S&P500 robi więcej. Słaby performance jak na vlogera tradera.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi