Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 28
@alfonsgajowy Nie ma takiego orzeczenia TK, bo w ogóle nie ma teraz ogłaszanych żadnych orzeczeń TK, jako że nie ma TK.

Są w tej sprawie orzeczenia trybunału Praw Człowieka (Rady Europy) w Strasburgu i przede wszystkim orzeczenie TSUE.
  • Odpowiedz
@ish_waw:

Nie ma takiego orzeczenia TK, bo w ogóle nie ma teraz ogłaszanych żadnych orzeczeń TK, jako że nie ma TK.

Są w tej sprawie orzeczenia trybunału Praw Człowieka (Rady Europy) w Strasburgu i przede wszystkim orzeczenie TSUE.

dlaczego zatem PKW uznaje wyrok tej izby w sprawie subwencji dla choćby Konfy i w ogóle władza uznaje wszystkie ich wyroki o ile nie są negatywne dla PO? Skąd taka wybiórczość?
  • Odpowiedz
  • 8
@alfonsgajowy W PKW jest 4 PiSowców na 9 członków. Wystarczy, że jedna osoba się nie pojawi na głosowaniu, i wynik może być różny. Oni tam pracują społecznie, nie mają przymusu stawiennictwa na każdym głosowaniu.

Oczywiście zgadzam się, że Konfederacja nie powinna dostać tej subwencji.
  • Odpowiedz
@ish_waw: A który to trybunał europejski ma prawo zmiany polskich ustaw i likwidacji instytucji państwowych? Jak PiS nie uznawał wyroków, bo im się sąd nie podobał to było łamanie praworządności i atak na demokrację. Teraz jak nominaci rządzącej koalicji nie uznają wyroku bo im się sąd nie podoba to już wszystko w porządku.
A w obecnej PKW nie ma 4 PiSowców.
  • Odpowiedz
@ish_waw:

Oczywiście zgadzam się, że Konfederacja nie powinna dostać tej subwencji.

XD Ale średnio mnie interesuje co uważa uśmiechniety wykopek tylko zapytałem dlaczego występuje tu taka wybiórczość. Żadna refleksja się u was nie pojawia? Bo jeśli nie to do sekciarstwa niedaleko. Przecież gdyby PiS w ten sposób pozbawił PO subwencji w 2020 przed wyborami prezydenckimi to byście bigosu nie nadażyli tu gotować
  • Odpowiedz
@alfonsgajowy ale mi to pasuje, bo ja chciałbym zdelegalizowania tej partii i wypalenia jej do popiołów bo z każdym dniem, kiedy pisowcy istnieją tym bliżej jest szansa, że znowu będą okradać i niszczyć kraj
  • Odpowiedz
@alfonsgajowy: @ish_waw

A który to trybunał europejski ma prawo zmiany polskich ustaw i likwidacji instytucji państwowych? Jak PiS nie uznawał wyroków, bo im się sąd nie podobał to było łamanie praworządności i atak na demokrację. Teraz jak nominaci rządzącej koalicji nie uznają wyroku bo im się sąd nie podoba to już wszystko w porządku.

A w obecnej PKW nie ma 4 PiSowców

@Shuwaks: nie no jasne- PiS
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: W jaki sposób nielegalnie? Zmienili ustawę i na jej podstawie powołani zostali sędziowie. "Neo"-KRS? W konstytucji nigdzie nie jest napisane, że to sędziowie mają powoływać jej członków. W naszym kraju najwyższymi sądami są SN, NSA i TK. PiS je sobie ignorował "bo tak" i KO robi to samo. Jakoś dziwnym trafem w sprawach zwykłych obywateli aparatowi państwowemu "neosędziowie" nie przeszkadzają.
Nie trzeba było tyle krzyczeć o praworządności, jak samemu
  • Odpowiedz