Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-twórca-14: Masz absolutną rację. Fakt, że gra postacią kobiecą jest uważana za coś gorszego, wręcz uwlaczającego, pokazuje, w jaki sposób faceci myślą o kobietach - jak o czymś gorszym.
Jak kobieta gra postacią męską, to jest ok, nikomu to nie przeszkadza, ale jak facet ma grać kobiecą, to nagle wielke placze, że nie ma odpowiedniej reprezentacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale to jest jednak dziwne, bo gier ogólnie z kobietami w roli głównej to już trochę było, bywały lepsze, bywały gosze ale takich dziwnych reakcji nie było. W tytułach gdzie można robić własne postacie też się facetom zdarzało robić dziewczyny - pamiętam jak jeden z recenzentów starutkiego Brotherhood of Steel opisywał, że zrobił ekipę samych lasek i podmienił do rozgrywk muzykę na Girls just wanna have fun. Nastapiło jakieś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
entuzjastyczny-artysta-90: Nie. Płacz był o to że:

1) trzeba grać babą która wygląda jak facet - trend widoczny w AAA (horizon, lou 2), jak ktoś zrobi ładną babę to jest "zesrańsko" ludzi którzy i tak gry nie kupią (stellar blade)
2) o nerf postaci której poczęcie było efektem programu eugenicznego trwającego setki jeśli nie tysiące lat a która kanonicznie powinna być jedną z najpotężniejszych istot wszystkich wszechświatów
3) o dłubanie w lore czyli próbie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-kreator-62: “W grze RPG mogę grać tylko facetem, bo jestem facetem” to mega dziwna rozkmina dla gracza RPG.

Chyba, ze to granie w RPGi komputerowe tak ogranicza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo w grach RPG papierowych to od zawsze MG regularnie odgrywają postacie męskie, kobiece, psy, koty, żony, mężów, dzieci, smoki, demony, orki,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-kreator-62: @entuzjastyczny-artysta-90 ale przecież Ciri na tych trailerach wygląda spoko?

Nie jest już chudą nastolatką na diecie po prostu. Teraz to dojrzała kobieta. W czym problem?

Jak niektóre gry rzeczywiście robią dziwne rzeczy z postaciami (Star Wars Outlaws) i sam się z tego podsmiechiwałem, tak mam wrażenie, że to całe polowanie na woke to już poszło tak daleko, że dla niektórych jak główna bohaterka nie wygląda jak modelka bielizny Victoria Secret na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-kreator-62: Akurat problemy z mutagenami to IMO żadne problem przy postaci która podróżuje w czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale dziwi mnie też, że wszyscy uważają świat za stały, nigdy się nie zmieniający, bez nowych badań. To, że kiedyś wiedźmini mieli te mutageny to było jakieś magiczne prawo natury? Nie. To były ich badania na ten temat. Co stoi na przeszkodzie żeby na nowo to odkryć? Albo nawet coś zupełnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odkrywczy-mireczek-60: 1) Babom nie kwadracieją mordy z wiekiem. Rosną im uszy, nosy i często wąsy ale tutaj bohaterka wygląda jakby zaczęła brać testosteron.
2) Problem z mutagenami jest dużo większy właśnie dla tej postaci (już nie wspomnę że żeńskich wiedźminów nikt nie produkował bo to precedens) ze względu na jedyny w swoim rodzaju profil genetyczny.
3) No właśnie, badania. Badań od iluset lat się już nie prowadzi?
4) Co stoi na przeszkodzie? Nic, papier
  • Odpowiedz