Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jestem za budownictwem społecznym. Żeby nie było, że lewak głosuje na Konfe. Zastanawia mnie jak będą rozwiązane przydziały na mieszkania. Czy będzie to forma loterii typu Lotto? Bo jak inaczej je rozdać? Jest takich nas, młodych potrzebujących z 5 milionów. I teraz czemu ja miałbym dostać mieszkanie w powiatowym a ktoś inny w Stolicy? Przecież to nieuczciwe. Tak samo jak to, kto pierwszy taki lokal dostanie. Przecież nie zbuduje się 3 milionów mieszkań w rok czy dwa. A wolę być pierwszy i nie musi być to mieszkanie w samym centrum Warszawy, może być obok tylko żeby był dobry dojazd tramwajem, metrem, gdyby się okazało że powstanie tych lokali tylko tysiąc albo dziesięć tysięcy. I też kwestia umeblowania ich i wykończenia. One powinny być już gotowe do mieszknia. #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zastanawia mnie jak będą rozwiązane przydziały na mieszkania. Czy będzie to forma loterii typu Lotto? Bo jak inaczej je rozdać?

@mirko_anonim: Ja bym widział tylko takie zastrzeżenie, że nie możesz posiadać innej nieruchomości i kto chce, ten wynajmuje. Jak chętnych będzie za dużo, to budować więcej.
  • Odpowiedz
Czy będzie to forma loterii typu Lotto? Bo jak inaczej je rozdać? Jest takich nas, młodych potrzebujących z 5 milionów. I teraz czemu ja miałbym dostać mieszkanie w powiatowym a ktoś inny w Stolicy?

@mirko_anonim: Normalnie tak jak teraz mieszkania socjalne czy tbs. Składasz wniosek w urzedzie właściwym dla twojego miejsca zamieszkania/zameldowania. Można zrobić jakiś system punktowy że np. samotna matka dostaje więcej punktów niż bezdzietny kawaler. No i jesteś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uważaj, bo wybudują mieszkania socjalne w stolicy xddd
Wybudują trochę kurników z dykty na jakichś zadupiach i tyle. Nie licz, że dzięki otrzymaniu mieszkania staniesz się nagle milionerem. Uspokój wewnętrzne fomo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mój brat mieszka w Holandii. Pracuje tam i wynajmuje mieszkanie. Zapisał się kilka lat temu na mieszkanie socjalne i czeka sobie w kolejce. Trzeba rozliczać tam podatki na miejscu i zarabiać w danym zakresie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
empatyczny-marzyciel-52: O dojeździe tramwajem możesz zapomnieć. Budownictwo społeczne, jeśli w ogóle ruszy, to poza największymi miastami, w miastach typu Piaseczno, Siedlce, Koszalin. Najlepsze lokalizacje sprzedajni politycy zostawią deweloperom, a na odwal się powstanie kilka bloków na Wawrze, czy Rembertowie.

Co do kolejkowania, to znowu wątpię, by rozegrali to rozsądnie. Nie mamy w tym kraju polityków odpowiedzialnych społecznie i myślących długoterminowo. Mieszkania trafią w pierwszej kolejności do znajomych królika, a reszta do
  • Odpowiedz