Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#korposwiat #programista15k
Witam wszystkich przy niedzieli, dodaje z anonimowych bo na wykop mam znajomego z byłej pracy.

Jak byście patrzyli jako rekrutujący/team leader na aplikacje od kandydata co poprzednie 5 miesięcy pracował w jednej firmie, potem 1 miesiąc w drugiej. Umiałbym powiedzieć skąd takie krótkie okresy jednak, mam takie poczucie że ktoś może od razu odrzucić moje CV bo widzi w nim takie skakanie. Z obu firm sam się zwolniłem/zwolnię z aktualnej, bo nie podobały mi się sprawy organizacyjne, brak pomysłu na moją role, słabe projekty. Nie miałem problemów czy to z innymi pracownikami czy managerami po prostu czuje że nie jestem szczęśliwy robiąc to co dostałem.

Wcześniej mam w CV wiele lat w jednej firmie więc, no że łatwiej będzie to wytłumaczyć. Chciałem usłyszeć, no przeczytać wasze opinie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: pomyślałabym, że zaraz uciekniesz znowu. Co innego raz, co innego znowu po miesiącu. Nawet jak nie uciekniesz to pewnie jesteś z tych co marudzą o wszystko, więc po co się męczyć.

Nie wpisuj ostatniej do CV, bo po co. No chyba że jesteś na UoP to powodzenia xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
progresywny-kreator-88: Rekrutuje jako część mojej pracy od tak +/- 10 lat i mogę śmiało powiedzieć, że jako tech osoba nigdy nawet nie patrzę na to ile lat kto gdzie spędził, wiec na 99% pewnie bym nie zauważył.

Jak już to mój HRowy “miękki” humanista-rekruter by to zauważył.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
progresywny-kreator-88: Ale to że nie jesteś szczęśliwy w swojej roli i ot, cały powód zmiany, można też odczytać, że nie potrafisz dobrać pracy pod siebie (rozmowa rekrutacyjna jest też dla Ciebie), bierzesz pierwsze co się nawinie albo nie masz umiejętności negocjacji czy kierowania swoją rolą w pracy, i pasywnie czekasz żeby ktoś ci zrobił dobrze albo odejdziesz i narobisz mi roboty, bo znowu będę musiał rekrutować ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): W sumie dziękuje bo mam podobne odczucia jak wy i teraz bym już założył swoją działalność. Nawet jestem gotowy do obniżenia pensji (co nie do końca może jest rozsądne).

No niestety za pierwszym razem byłem zmęczony projektem i chciałem przejść do innego rodzaju projektów. No i faktycznie na rozmowie nie zwróciłem uwagi na kilka red flagów (TL i Senior którego zastąpiłem odeszli w ciągu 2 msc).

Teraz
  • Odpowiedz