Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +120
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
cytmirka +24
Cóż mogę rzec, to chyba dobry moment na reklamę #kartkicytmirki na moim ulubionym tagu #wykopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
źródło: 4C4D6E58-6808-4EE4-8C20-0D89A7F99CF7
Pobierz

Stwierdziłem że czas założyć coś w rodzaju swojej stronki internetowej związanej z tematami zawodowymi z własną domeną, co polecacie na początek? Milion poradników a każdy mówi co innego.
1. Jak rozumiem trzeba wykupić własną domenę u jakiegoś dostawcy, tak? U kogo polecacie? Ile powinno to kosztować.
2. Na czym? WordPress? Zależałoby mi na tym żebym nie musiał bawić się w jakieś mega programowanie, konfigurowanie i adminowanie, chociaż jak trzeba to dam radę.
2a. Może płatny hosting od Wordpressa? https://wordpress.com/hosting/ Tylko podejrzewam że 100 zł /miesiąc to mimo wszystko całkiem sporo.
3. Czy też jakiś inny hosting? Lub coś innego niż Wordpress?
4. Wymagania są takie, żebym miał:
- swojego mejla w swojej domenie,
- blog o tematyce zawodowej,
- jakieś standardowe zakładki
-w przyszłości może jakiś sklep.
Przy takich założeniach jaki budżet powinienem przyjąć na to wszystko?
Jakieś rady, wskazówki, na co zwrócić uwagę?
1. Cena rejestracji domeny PL to 9,99zł netto, przedłużenie 50,99zł netto.
2. Każdy plan hostingowy u nas posiada automatyczny instalator WordPressa, nie trzeba bawić się w żadne wgrywanie plików :) Ceny od 49zł netto / rok.
4. Jak najbardziej możliwość założenia konta pocztowego we własnej domenie, sklep może być obsługiwany przez WordPressa za pośrednictwem
1. Polecam Ci tam gdzie sam mam czyli w seohost.pl, domenę .pl będziesz miał 68 zł rocznie (pierwszy rok coś ok 12 zł)
2. Tak najlepiej na Wordpressie. Dużo hostingów (mój ma) ma możliwość instalacji tego skryptu z autoinstalatora. Czyli jednym kliknięciem wskazujesz na jakiej domenie ma zainstalować i nie trzeba się bawić z wrzucaniem tego wszystkiego na serwer przez FTP itd.
2a. Polecam jak w pkt 1 (z