Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, pisze tutaj anonimowo bo nie radzę sobie już powoli życiowo. Mimo dobrego startu to zaczynam się sypać. Czuję że wszedłem za bardzo w miłość której już nie czuję i nie wiem co mam robić. Mam 25 lat, jestem z dziewczyną z którą buduje dom. Mieszkamy u jej rodziców teraz, ja sprzedałem swoje mieszkanie aby było na budowę i coś jej rodzice dołożyli. Działkę mamy po 50/50. Obecnie ja w zdecydowanej większości finansuje budowę. Jesteśmy na etapie fundamentów. Ale ostatnimi czasy jest strasznie dla mnie. W głowie mam różne dziwne myśli jak pozbyć się tej sytuacji. Nie wiem co mam robić. Jakoś nie czuję się na siłę żeby nagle powiedzieć jej że wyprowadzam się, zostawić wszystko o wyjechać. Nie mam nikogo kto by mi pomógł. Nie wiem jak z przeprowadzką, jak z psem, jak z innym mieszkaniem. Obecnie nie byłoby mnie stać kupić coś innego z kwoty którą mi została, musielibyśmy sprzedać działkę. Nie wiem co już robić, jestem rozbity psychicznie. #zycie #psycholog #poradyzyciowe

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Budowa strasznie wyniszcza, każdego. To trochę jak lęk wysokości, tylko zamiast "nie patrz w dół, to "nie patrz na koniec". Skup się na bieżącym etapie z tą świadomością, że Twoja kobieta przeżywa to podobnie. Dasz radę Mistrzu!
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
racjonalny-wędrowiec-20: Załadowałeś się w typowy polish dream. Będziesz teraz zasuwał dla myszki. Pytanie czy na pewno chciałeś mieć dom? Zdawałeś sobie sprawę z czym się budowa wiąże? Obecnie to ogromne koszty i wiecznie brakuje pieniędzy. Kolejna sprawa 50/50, a twój wkład dużo większy. Wiesz że dom jest własnością właściciela(li) działki? Czyli twoja panna na dzień dobry za "coś tam" wkładu i to nie swojego, a rodziców, dostała piękne 50% w prezencie,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli jesteś pewien,że z tą dziewczyną nie chcesz być to zatrzymaj to jak najprędzej, bo nie ma sensu inwestować w dom razem z nią. Będzie to teraz bardzo trudne, ale lepiej teraz, bo potem to jeszcze bardziej w to wdepniesz. No i zastanów się czy z nią nie chcesz być, czy są jakieś sensowne powody, czy to może jakieś twoje wewnętrzne problemy, które tylko rzutują na związek, bo rozwalić
  • Odpowiedz