zamówiłem 150 odbitek "premium" na papierze fuji silk , (kodaka endura juz nie ma chyba nigdzie w ofercie) wszystkie wczesniejsze odbitki mialy znak wodny fuji z tylu a te czysto, ogolnie jakosc mi sie podoba, papier nie jest cienki ale dziwi mnie brak symbolu firmowego na papierze, orżneli mnie ?
@ruffio taniafotka. Odpowiedzieli ze drukują na fuji silk bez oznaczenia . Dziwne to trochę. Cene nie mają zla bo 42gr za sztukę i jakość ogólnie dość zadowalająca. Wziąłem 150 na próbę bo mam jeszcze 700 do wydruku i mam wątpliwości xD
@mathkaczy ten papier nadaje się do toalety. To jest jakiś produkt zastępczy. Fuji z reguły daje gramaturę ok. 250 g i jest on wyczuwalnie grubszy, a struktura przypomina plaster miodu lub raster - tak jak na dawnych zdjeciach. Najważniejsze jest logo. Też na nim robię zdjecia - moj ulubiony papier (dopisek silk zmylił mnie, bo znałem go jako jedwabisty co znaczy to samo). A mówili ucz się języków
@mathkaczy Ja zawsze mam z logo i nigdy nie dostałem bez, wiec mam pewność co dostaję. Wywołałem kilka tysięcy zdjęć, kilka czeka w kolejce i zawsze Fuji silk
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
wszystkie wczesniejsze odbitki mialy znak wodny fuji z tylu a te czysto, ogolnie jakosc mi sie podoba, papier nie jest cienki ale dziwi mnie brak symbolu firmowego na papierze, orżneli mnie ?
#fotografia #odbitki
Też na nim robię zdjecia - moj ulubiony papier (dopisek silk zmylił mnie, bo znałem go jako jedwabisty co znaczy to samo). A mówili ucz się języków