Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Może na jakichś grupkach LGBT+ na fb czy innych portalach? Piszę całkiem poważnie, aseksualność też jest pod całym tym tęczowym płaszczykiem, więc znalezienie tam takiej jest iście prawdopodobne
  • Odpowiedz
W zakonie a i to nie wiem czy się uda znaleźć.

@hibiskus_mi_umieraa: Żeby zostać przyjętym do zakonu trzeba być, co do zasady, zdrowym psychicznie, a co za tym idzie posiadać normalne ludzkie popędy. Cały myk życia zakonnego polega na tym, że się ich wyrzekasz dla Boga.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fachowy-filozof-13: Takie kobiety i faceci też, to utajone problemy, jak ktoś nie czuje popędu to znaczyć może że coś wisi :D w powietrzu, jeżeli jest zaniedbanie to po zadbaniu okaże się nagle że było źle, zaniedbanie tez objawia się w postaci innych objawów.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zorganizowana-dziennikarka-43: Na facebooku są grupy dla osób asekualnych, jest też serwer discord o nazwie Card Calls dla osób w spektrum aseksualności.

Z głównych apek najwięcej szansy na znalezienie kogoś masz na Boo, bo tam możesz filtrować opisy osób wg słów np. aseksualny, aseksualność. Też w zainteresowaniach masz #asexual itp.

Z mniej popularnych apek masz Taimi dla wszystkich lgbtqia. Jest też strona internetowa AceSpace po angielsku, ale tam mało Polaków
  • Odpowiedz
W zakonie a i to nie wiem czy się uda znaleźć

@hibiskus_mi_umieraa: Nie przejdzie. Wiele zakonnic ma dzieci - mnie w szkole sredniej uczyla jedna. Powiedziała, że poczuła powołanie dopiero jak urodziła dziecko i jej kolezanki zakonnice też mają dzieci. One poszły do zakonu z innego powodu niż libido, ale wiele zakonnic normalnie się ruchało jakby co.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
przenikliwy-wizjoner-34: Nie ma czegoś takiego jak "czysty "aseksualizm. Wśród dziewczyn tak identyfikujących się są lesbijki, dziewczyny z zaburzeniami lękowymi bojące się bliskości, dziewczyny z autyzmem, z zaburzeniami odżywiania a przez to z zerowym libido, z pochwicą, jadące na pingwinku oraz skrajnie religijne dziewice z autorytarnych domów. Ostrzegam przed tymi grupami co tutaj polecają, bo właśnie na takie osoby tam trafisz.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz