Aktywne Wpisy

bruhh +117
Mojej żonie zmarł dziś w nocy dziadek - alkoholik. Walił wóde od niepamiętnych czasów, totalnie nie ogarniał co się dzieje, nawet chyba nie był świadom, że ma wnuki i prawnuki. Całe życie miał w------e na rodzine, trzymali go tylko w chacie bo miał sporą rente górniczą, którą utrzymywał całą rodzine, bo reszta to lewusy. Nigdy nie był na żadnych rodzinnych uroczystościach, na naszym weselu, na jakiejś tam 18, na chrzcinach.. no miał
jz25 +14
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mirki proszę poradźcie co robić, mam aktualnie odłożone 120 000 zł po latach ciężkiej harówki w okolicznym kołchozie. Niestety praca przez x lat wyeksploatowała mnie psychicznie jak i fizycznie w takim stopniu że nie dam rady już pracować, muszę zrobić sobie przerwę i pomyśleć nad potencjalnymi inwestycjami. Myślałem nad tym trochę i postanowiłem postawić swoje oszczędności oraz życie na jedną kartę a konkretnie planuję zainwestować 100 000 zł w giełdę. Proszę o radę jak najrozsądniej to zainwestować, chyba że macie inne propozycje. Ja doskonale zdaję sobie sprawę że jest to dla nas szaraczków bez możliwości inside tradingu loteria, ale co myślicie o zainwestowaniu w pakiet akcji intela w związku z tym że jest prawie na dnie? Chyba że ktoś ma lepszy pomysł. I w jaki sposób bezpiecznie w to zainwestować. Wystarczy konto na jakimś xtb i po prostu przelać pieniądze? ile pobierają oni kasy za inwestowanie?
#gielda
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Jak na jedna kartę to stawiaj wszystko na over 2.5 goli w spotkaniu QPR v Oxford o 20:45, kurs 2.03, jest 65% prawdopodobieństwo ,ze wejdzie. Jutro mi podziękujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-11 175129
PobierzNormalnie bym powiedział co bym zrobił z wolnymi 100k, ale nie chcę Cię mieć na sumieniu.
Wyciągnij z tej puli 100 zł i kup sobie książkę "inteligentny inwestor" Grahama, a potem wróć do inwestowania. W tym czasie trzymaj kasę na lokacie, lub obligacjach skarbowych (ta książka zresztą i tak Cię dowiedzie do kupna obligacji)
1. Idz do kasyna
2. Postaw 1k na czerwone. Jak wygrasz to jesteś 1k do przodu
3. Jeśli przegrasz to postaw 2k. Jeśli wygrasz to jesteś 1k do przodu
4. Jeśli nie to postaw 4k
@macan
Generalnie masz racje, ale jest jeden problem. Żeby inwestowsc tsk jak buffet i zeby cos z tego było to trzeba miac kilka mln a nie 100 koła.