Wpis z mikrobloga

Mirasy chciałbym 10k€ wpakować w #bitcoin więc pytam na wykop żeby później zrobić na odwrót - kiedy kupować? Jeszcze górka czy wystrzeli czy droga korekta się szykuje?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ROCKNROLLLA: możesz wbić w ETH, póki jeszcze nie wystartował w pełni, bo BTC już ciężko, wszystko na to wskazue, że będzie już tylko coraz drożej. Kwota którą chcesz wpakować, jest ambitna i prawdopodobnie przyniesie Ci sporą korzyść, tylko trzeba być cierpliwym. Co innego jak niektórzy wpakują 500zł i za dwa miesiące myślą, że będą 50 koła na plusie.
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA BTC skacze w podrygach górnej granicy. Jak chcesz krótkoterminowo to... Zainwestuj połowę kwoty i sprzedawaj po wzroście.niej zyskasz, mniej stracisz. Nie trzymaj tego długo. Spadnie to sporo. Wzrosnąć może jeszcze te 10-15% więc zysk jest jest obiecujący. Jednak na długie trzymanie.... Wystarczy popatrzeć jak to wyglądało po każdym osiągnięciu maksimum... Historia lubi się powtarzać, a posiadacze dużej ilości tej krypto lubią się wyzbywać tej krypto na górkach ;)
  • Odpowiedz
@kureci_paratko btc planuje trzymać w długoletniej perspektywie gdy obecne 100k będzie uznawane za mega dołek. Już przespałem 2 razy bitcoin - gdy kopałem go w 2013 i gdy wskoczył na 30k i myślałem że to już nie ma sensu. Teraz dorobiłem się oszczędności, które luźno mógłbym wpakować w inwestycje.
@freddd eth na ile jest pewny? Juz były historie ze niektóre krypto zaliczyło spektakularne wpadki i ludzie zostali na lodzie.
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA hmm... Rób przeciwnie jak polecają. Ja popłynąłem na 40k i 60K. Suma sumárum przynajmniej dowiedziałem się, że nie mam nerwów do trzymania tego na długą metę. Aktualna cena raczej nie jest odpowiednia do długotrwałych inwestycji. Jak już chcesz wejść w to z taką kwotą to proponuję te 1:1. Połowa na jeden portfel, druga na inwestycje na giełdzie i sprzedawanie/kupowanie zależnie od wzrostów. Nie zarobisz kokosów, a po nadchodzącym spadku będziesz
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA: jakbym teraz chciał wchodzić w bitka to czekałbym na odreagowanie nawet jeśli dojdzie do 120k, jeśli nie spadnie to już trudno lepiej w ogóle nie kupować niż dać się fomo

teraz nawet jakby wzrosło do 200k to masz zysk tylko razy 2 przy bardzo wysokim ryzyku
  • Odpowiedz