Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty

Jestem w trakcie swego rodzaju eksperymentu, wyzwania, zwał jak zwał. Otóż założyłem sobie, żeby w 3 miesiące z 500$ zrobić 40.000$. Wymaga to dziennego zysku na poziomie 5%. To bardzo dużo. Tym bardziej, że zakłada zyski również w weekendy, kiedy to zwykle niewiele się dzieje i zazwyczaj z tego powodu sam granie wtedy odpuszczałem. Jesteśmy w takim momencie rynku, w którym bez wątpienia można zarobić, ale jest to nad wyraz trudny okres, bowiem nie mamy ruchu od bandy do bandy jak to było przez ostatnie pół roku. Sprawdzam też, czy rzeczywiście tak łatwe jest wyzerowanie się przy odpowiednim money management.

Wchodzenie w pozycje odbywa się w zasadzie tylko w oparciu o price action (w skrócie - kiedy twierdzę, że jest tanio to kupuję, a kiedy że jest drogo, sprzedaję). Jest to też swego rodzaju sprawdzenie, czy bez żadnych wskaźników i analiz technicznych jestem w stanie zarabiać. Gram w większości skalpy, choć zdarzy się i jakaś dłuższa pozycja. Nie ukrywam, że jest to spore wyzwanie obarczone dużym ryzkiem niepowodzenia. Wymaga to grania za znacznie większy % depozytu niż mam to w zwyczaju. Nie mniej jednak uznałem, że fajnie by było dzielić się tym z ludźmi na bieżąco, a nie wychylić się z jaskini jeśli wyzwanie się uda.

Chciałem to zrobić tak, by moje aktualne pozycje, wejścia i wyjścia były aktualizowane na bieżąco, coś w tylu bota na discordzie czy wyświetlania w tabelce w excelu. Walczyłem z tym 3 dni i się poddałem, jeśli ktoś chciałby mi z tym pomóc to chętnie z takiej pomocy skorzystam, byłoby to z korzyścią dla obu stron.

Całość można śledzić na #wyzwanie40k oraz w tabelce w excelu, będę starał się aktualizować w miarę na bieżąco: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wJEAxWQUjMxXUCjhm8gBjGqpUqtK8QBm/edit?usp=sharing&ouid=104057683844172924779&rtpof=true&sd=true

Na ten moment, w tydzień mam 308$ zrealizowanego zysku, co oznacza, że zarobiłem 61,6% przy 100% zyskownych pozycji, zatem idzie mi lepiej, niż zakładałem.

Z tego też powodu na ten moment odpuszczam poważne granie, czas się trochę pobawić.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach