Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +413
źródło: temp_file965355579804701654
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file965355579804701654
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Miałem ostatnio awarię samochodu na mało uczęszczanej drodze. Było późno, deszcz, zimno, a ja stałem z awaryjnymi i czekałem na pomoc drogową, która się spóźniała. Po jakimś czasie podjechał radiowóz. Policjanci zapytali, czy wszystko w porządku, a kiedy wyjaśniłem sytuację, bez wahania zaoferowali pomoc.
Jeden z nich pożyczył mi swoją kurtkę, bo widział, że zmarzłem, a drugi zaproponował, że spróbują pomóc z autem, zanim przyjedzie laweta. W końcu spędzili ze mną prawie godzinę – nie dlatego, że musieli, ale dlatego, że chcieli. Żeby było jasne – nie dostałem mandatu, nie było pouczenia ani kontroli, tylko zwykła, ludzka pomoc.
Wielu z nas krytykuje policję, ale to doświadczenie pokazało mi, że to nie tylko mundury, ale i ludzie, którzy potrafią okazać empatię. Może nie wszyscy są idealni, ale warto czasem spojrzeć na ich pracę z innej perspektywy.
Mieliście podobne doświadczenia? Dajcie znać w komentarzach! 😊
#policja #pomoc #ludzkastronapolicji #codziennosc
Widzisz to ja ci wyjaśnię jaka jest różnica - ty byłeś dzieckiem i nie zmieniłeś opon, a ja miałem losowy przypadek zepsutego auta. Rozumiesz różnicę już dziecko? Jak jesteś nieodpowiedzialny to nikt nie będzie płakał o ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pyszniarz: ze wszystkich zmyślonych historii ta nie wydarzyła się najbardziej xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu